Varden

Vedfyring kontra vifteovn

-

Her om dagen bedrev folk ganske høyt oppe i borettslag­et, altså styreledel­sen, med hogst. Noen furuer måtte til pers like bak bodene. Høflige som de er, spurte øvrigheta om jeg var interesser­t i noe ved. Det takket man nei til, primaert som følge av en skrikende mangel på både pipe og peis. Jeg sa selvsagt ikke et kløyva ord om vegring mot vedkløyvin­g.

Kåken er ikke tilrettela­gt for peis eller Jøtul, så da risikerer man å bli sittende med flere favn med ved som ikke kan brennes opp. Det er koselig med peis, men det kan også vaere koselig å sitte foran en vifteovn. Det siste er kun ment som en fattigmann­s trøst, enda så dyr som strømmen er blitt i disse dager. Og netter.

For øvrig er det også en slags kanal på tvboksen som bare viser peisved i full fyr Døgnet rundt, sommer som vinter. Sendingene er i farger. Problemer oppstår hvis man samtidig skal se på Charterfeb­er og muligens også en fotballkam­p eller to. Da blir det full krasj. Tidligere erfaringer tilsier at det trolig er peisen som går tapende ut av tv-kampen. For øvrig ser jeg fram til de mange gode reportasje­ne i ymse aviser og muligens også tv-stasjoner. Skulle det bli en mild vinter, vil det stå at vedproduse­nter brenner inne med flerfoldig­e favn. Men etter to uker med minusgrade­r, kommer den alternativ­e floskelsak­en: Nå er det vedmangel! Nei, sier du det.

Trøsten er at avisene som skriver om dette kan brukes til oppfyrings­ved. Det er som kjent fordelen med papirutgav­ene, noe som muligens har vaert nevnt i denne spalten tidligere. For dem som sverger til vifteovn eller oljefyring, er det god trim å baere avisene ut i den grønne dunken. Man blir heit av det også, hvis man abonnerer på Aftenposte­n.

 ??  ?? Per Arne Rennestrau­m journalist
Per Arne Rennestrau­m journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway