Varden

Konkursbeh­andling utsatt for hotelleier

Skylder fortsatt nesten en halv million kroner til staten, men eier lover at kravet blir nedbetalt.

- Alexander.lehmann@varden.no

▶ Eier av Morgedal hotell, Halstein Sjølie, møtte i Vest-Telemark tingrett tirsdag morgen. Skatteetat­en har begjaert selskapet Morgedal Hotell Drift AS konkurs, etter at skatt ikke var innbetalt. Selskapet og skattemynd­igheten møttes i retten også i august.

Da ble saken utsatt for at Morgedal Hotell Drift AS skulle ha tid til å nedbetale kravet. Det var da snakk om 1,2 millioner kroner som ikke var betalt inn til myndighete­ne.

Etter sist runde har selskapet betalt inn deler av det utstående skattekrav­et. Restbeløpe­t er nå på 481.493 kroner.

– Vi skal gjøre opp for oss, kort og godt. Vi har hatt et fantastisk år så langt, og er akkurat ferdige med et stort arrangemen­t. Vi tror at dette løser seg greit, sa Sjølie i retten.

Sjølie har søkt om en betalingsa­vtale, med en nedbetalin­g på 50.000 kroner hver 14. dag. Søknaden er nå til behandling hos Skatteetat­en.

Kan unngå konkurs

Rune Gudmundsen fra Skatteoppk­reveren bekreftet at konkursbeg­jaeringen blir trukket dersom parten blir enige om en plan for nedbetalin­g av kravet. Behandling­en av dette vil ta en drøy uke, men Skatteoppk­reveren har anbefalt at avtalen godkjennes.

Begge parter ble dermed enige om å utsette saken til torsdag 26. september, neste uke. Dersom partene kommer til enighet, blir det naturligvi­s ikke noe nytt møte i retten.

Dommer Dag Bjørvik påpekte at det vanligvis ikke er kurant å gi utsettelse mer enn en gang, men innvilget det siden søknaden til selskapet er til behandling hos Skatteetat­en.

Har hatt et bra år

Sjølie sier selv at han er helt sikker på at kravet blir nedbetalt.

Han forteller videre at det har vaert et veldig godt år for hotellet, og at de har opplevd en vekst på 62 prosent så langt i år.

Ifølge Sjølie er det sykdom i naer familie som har gjort at de endte opp i denne situasjone­n.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på å gjøre Morgedal hotell et hyggelig sted å vaere. Vi har hatt fantastisk­e resultater så langt, og kjempestor innsats fra de ansatte, så det er pussig å vaere her i dag. Jeg er ikke bekymret for å betale kravet, og framtidsut­siktene for Morgedal hotell er veldig gode, sier Sjølie til pressen som var til stede, etter at rettsmøtet var ferdig. ▶ Alexander Lehmann

 ??  ?? IKKE SLÅTT KONKURS: Morgedal hotell fikk nye eiere i 2016. I går lovet eieren å betale siste del av skattekrav­et i naer framtid.
IKKE SLÅTT KONKURS: Morgedal hotell fikk nye eiere i 2016. I går lovet eieren å betale siste del av skattekrav­et i naer framtid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway