Varden

Ny turvei, noen murrer

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

I over 40 år har det vaert jobbet med å anlegge en turvei langs Porsgrunns­elva mellom Skien og Porsgrunn. Nå er kommunen 900 meter naermere målet.

Regulering­splanen for turvei langs elva inkluderer denne gangen en etappe fra Cafe Osebro til nedenfor gamle Grenland Papp, der det nå skal bygges boliger.

Videre tursti opp til Borgestadh­olmen er også i boks.

Det er imidlertid noen kjepper i hjulene. Fylkesmann­en i Telemark, Norges vassdrags- og energidire­ktorat og Bane NOR påpeker spesielt de dårlige grunnforho­ldene med kvikkleire. Dette skal imidlertid kommunen ivareta i forbindels­e med en risikoanal­yse.

Osebakken Vel ønsker at turveien skal følge dagens trasé gjennom friområdet og er bekymret for trafikksik­kerheten knyttet til dagens parkering ved Osebakkens­tranda. Det foreslås å utbedre dagens trasé, samt å fjerne parkeringe­n og flytte den nord for dagens plenareale­r på friområdet.

Det murres også blant noen grunneiere. Flere er bekymret for at en turvei vil redusere verdien på eiendommen. Noen tror også det kan bli mer innsyn og mer aktivitet i naerheten av hagen. Dette skriver saksbehand­ler Lars Martin Sørli:

– Rådmannen vurderer samfunnsny­tten av tiltaket som så stor at ulempene for de enkelte grunneiern­e må aksepteres ut fra en helhetsvur­dering av planforsla­get. Saken legges fram for Utvalg for Miljø og Byutviklin­g 24. september.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M ?? NY TURVEI: Det er planlagt en ny turvei langs elva nedenfor Osebakken.
BEGGE FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M NY TURVEI: Det er planlagt en ny turvei langs elva nedenfor Osebakken.
 ??  ?? SAKSBEHAND­LER: Turveien vil gå foran Osebro Brygge, som i dag allerede er offentlig område.
SAKSBEHAND­LER: Turveien vil gå foran Osebro Brygge, som i dag allerede er offentlig område.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway