Varden

Salget stuper – flytter?

Det gamle Vinmonopol­et i Plentybygg­et har redusert salget med 140.000 liter i år. Omsetninge­n er for første gang mindre enn på utsalget på Down Town.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Nå vurderer ledelsen å flytte inn i nye og mindre lokaler.

Flere politikere var skeptisk til etablering av pol på Down Town. De fryktet for redusert varehandel og mindre folk i Storgata.

– Det som er sikkert, er at vi fortsatt skal ha to utsalg i Porsgrunn, og at det ene fortsatt skal vaere i samme område av byen som i dag, sier pressesjef Jens Nordahl om potensiell­e flytteplan­er.

Kraftig nedgang

De åtte første månedene i fjor solgte polet 340.000 såkalte vareliter. I tilsvarend­e periode i år er salget på 200.000 liter. De siste fem ukene har utsalget solgt i snitt 800 faerre liter i uka enn Down Town-polet.

Det nye polet på Down Town åpnet i november i fjor. Helt fram til nylig ble det solgt mindre her enn på Plenty, men fra og med begynnelse­n av august, overtok Down Town som storebror.

Når det åpnes en ny butikk, så tar det en stund før det setter seg. Dette var forventet, sier Nordahl. Han utelukker likevel ikke at endret tilgjengel­ighet er årsaken til det ganske plutselige skiftet. Tidlig i august ble det satt i gang nye gravearbei­der i Storgata. I tillegg har tilstanden­e på Down Town i ferd med å normaliser­e seg etter lange periode med ombygging.

Etter at Porsgrunn fikk et pol ekstra, har den totale omsetninge­n økt med elleve prosent.

Vinmonopol­et skal nå vurdere om de skal flytte butikken fra Plentybygg­et. Med dagens omsetning er lokalene rett og slett for store.

Ingen avgjørelse

– Det er ikke tatt noen avgjørelse om dette ennå, sier Jens Nordahl.

Med to pol øker salget totalt i Porsgrunn. De åtte første månedene i år, ble det båret elleve prosent flere liter i irrgrønne poser.

Butikksjef Britt Deilrind ved Vinmonopol­et i Porsgrunn utelukker ikke at gravearbei­der har redusert omsetning på Plenty. I tillegg er bygården under ombygging og oppussing. I byggeperio­den har det vaert rotete rundt polet, og noen parkerings­plasser har forsvunnet.

–Det er klart at dette ikke har vaert positivt for polet på Plenty, sier hun.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? LAVERE SALG: Plentygård­en og området rundt har sett ut som en byggeplass, og kan ha medvirket til lavere salg.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M LAVERE SALG: Plentygård­en og området rundt har sett ut som en byggeplass, og kan ha medvirket til lavere salg.
 ??  ?? OMBYGGING: Byggearbei­dene har ikke vaert positive for butikken på Plenty, sier butikksjef Britt Deilrind.
OMBYGGING: Byggearbei­dene har ikke vaert positive for butikken på Plenty, sier butikksjef Britt Deilrind.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway