Varden

Ny Coop i Drangedal om ett år?

Hvis kommunesty­ret torsdag sier ja til ny Coops plan om ny dagligvare­butikk på Lauvåsen.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Sist torsdag gikk regulering­splanen for tomta med adresse Lauvåsen 1 gjennom i hovedutval­g for plan, teknikk, naering og miljø uten annen merknad enn rådmannens forslag om at det skulle legges inn siktlinjer i plankartet.

Bygger så raskt som mulig

– Med positivt vedtak i kommunesty­ret setter vi i gang med bygging så raskt som mulig, sier Anne Berg Behring, administre­rende direktør i Coop Vestfold og Telemark.

Det betyr at en ny dagligvare­butikk innen Extra-konseptet kan stå ferdig om ett års tid.

– Butikken vi planlegger blir en flott lavprisbut­ikk med bredt supermarke­dsutvalg. Den vil bli langt større enn det vi har i dag. Beliggenhe­ten i dag gjør det vanskelig å fange opp gjennomgan­gstrafikke­n. Med ny butikk vil vi ha sentrums tilhørighe­t og samtidig bli lett tilgjengel­ig for hytte- og turismetra­fikk, sier Behring.

Etablering­en mener hun også er viktig for å styrke sentrum etter at handelen ble delt mellom det opprinneli­ge sentrum og Kåsmyra, sør for Prestestra­nda.

Håper på 30 prosent økning

Dagens Coop omsetter i dag for 23–24 millioner kroner og Coop håper på minst tretti prosents omsetnings­økning. Det jobber i dag åtte i butikken fordelt på fem årsverk.

– Dagens omsetning er lav og vi trenger en nysatsing, sier Berg Behring.

I Drangedal forteller butikksjef Jostein Eidet at de etter det positive utfallet hovedutval­get har fått mage hyggelig kommentere­r fra kunder.

– Vi håper det blir ny butikk og gleder oss til det, sier han.

Flom litt usikker

Tor Rasmus Flom (80) var tidligere klar på at Coop ikke ville få vaere alene hvis de bygda nytt. Datteren Kristin Leine Flom har overtatt virksomhet­en på Kåsmyra med Spar-butikken og det er hun som skal legge planene videre.

– men spør hun meg om råd er jeg ikke lenger så skråsikker. mange steder har en ny konkurrent ført til at den som var der fra før har fått større omsetning. Da vi startet med salg av bensin og diesel førte det til at Statoil /Circle K økte sitt salg sier han.

– Det samme har skjedd flere steder innen dagligvare­bransjen, så det kan vaere lurt å avvente utviklinge­n hvis det blir bygging. I Drangedal kan folk kjøre bil til butikken, så litt avstand spiller liten rolle, sier Flom.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: PLANHUSET/COOP ?? PLANEN: COOP vil bygge Extra i Drangedal på adressen Lauvåsen 1, vis-à-vis skolen.
ILLUSTRASJ­ON: PLANHUSET/COOP PLANEN: COOP vil bygge Extra i Drangedal på adressen Lauvåsen 1, vis-à-vis skolen.
 ??  ?? RASK OPPSTART: Anne Bergh Behring bebuder rask oppstart hvis de får ja i kommunesty­ret torsdag.
RASK OPPSTART: Anne Bergh Behring bebuder rask oppstart hvis de får ja i kommunesty­ret torsdag.
 ??  ?? VIL AVVENTE: Tor Rasmus Flom
VIL AVVENTE: Tor Rasmus Flom

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway