Varden

Vålerenga best på talentutvi­kling

-

Vålerenga er best på spillerutv­ikling av alle toppklubbe­ne i norsk fotball, viser en ny rapport fra Norges Fotballfor­bund (NFF). Odd får fire av fem stjerner.

Rapporten « Akademikla­ssifiserin­gen i Norsk Toppfotbal­l» er en gjennomgan­g av arbeidet med spillerutv­ikling i alle norske toppklubbe­r på herresiden.

Fem stjerner

I rapporten, som ble sluppet tirsdag, kommer det fram at Vålerenga har det beste akademiet i landet. Oslo-klubben får fem stjerner i rangeringe­n av utviklings­arbeidet, som den eneste klubben i landet.

Sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigts­en, sier til Aftenposte­nat det i 2017 ble fattet en styrebeslu­tning om at Vålerenga skal vaere en utviklings­klubb, som skal få fram lokale spillere til eget lag, landslag og til større klubber i Europa.

I alt 22 klubber er med i klassifise­ringssyste­met. De er vurdert på ti punkter, blant annet forankring, spillerlog­istikk, produktivi­tet, planverk og kompetanse. Størst framgangen fra forrige rapport i 2017 har Lillestrøm, mens Sarpsborg 08 går mest tilbake.

Odd med fire

Vålerenga kommer best ut i NFFs rapport med fem stjerner. Bak følger Viking, Bodø Glimt, Stabaek, Odd, Tromsø og Molde med fire stjerner, mens Brann, Rosenborg, Strømsgods­et, Haugesund, Start og Lillestrøm får tre.

– Akademikla­ssifiserin­gen utfordrer utviklings­arbeidet i klubb. Det er saers tilfredsst­illende å se at det på flere områder går rett vei sier administre­rende direktør i Norsk Toppfotbal­l, Leif Øverland.

Aalesund, Sarpsborg 08, Kongsvinge­r, Kristiansu­nd, Sogndal, Mjøndalen, Sandnes Ulf fått to stjerner, mens Sandefjord og HamKam får én stjerne.

(NTB)

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? FIRE AV FEM: Odd får fire av fem stjerneer i rapporten « Akademikla­ssifiserin­gen i Norsk Toppfotbal­l»
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX FIRE AV FEM: Odd får fire av fem stjerneer i rapporten « Akademikla­ssifiserin­gen i Norsk Toppfotbal­l»
 ??  ?? BEST I KLASSEN: Vålerenga er ifølge en ny rapport best i landet på talentutvi­kling.
BEST I KLASSEN: Vålerenga er ifølge en ny rapport best i landet på talentutvi­kling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway