Varden

Forsynte seg i Sandefjord

Telemarkin­gene måtte til Vestfold for å delta i KM i friidrett, men forsynte seg godt av premiene. Rjukan noterte ny rekord.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ – Ja, det må det vaere. 20 gull har vi ikke tatt før, sier klubbens sportslige leder, Tommy Storøygard.

Formelt var det siste KM som to fylker, men friidretts­klubbene i Telemark og Vestfold har allerede vaert i samme krets i flere år, og byttet på å arrangere.

160 medaljer

I år var det Sem og Runar som tok den rollen i Bugårdspar­ken, og fordelt på helgen ble det rundt 160 pallplasse­ringer til telemarksk­lubbene – i et mesterskap preget av en vind som tok for seg.

Rjukan tok 46 medaljer, hvorav 20 gull (21 med stafett), og stilte – som vanlig – med en romslig tropp.

– 20 unger og ni voksne. Som ved alle stevner, om det er i Porsgrunn, Skien eller Vestfold, reiser vi samlet fra fredag til søndag, og vi tror det er en nøkkel til å få alle aktive i klubben til å konkurrere, sier Storøygard.

Oppfordret til å søke

Opplegget med reising og sosial profil, har åpenbart også fristet klubber i Vestfold, som oppfordret Rjukan til å søke KM igjen om ikke så lenge.

– To klubber mente det hadde vaert fint om vi tar KM igjen, slik at også disse kan få til et felles reiseopple­gg og overnattin­g. Vi tar det som et hint om at de trivdes forrige gang, sier Storøygard.

Rjukan arrangerte KM i friidrett i 2016.

– Er det aktuelt å søke?

– Vi har snakket om det. Sist var det oppriktig gøy å ha KM her hos oss.

Herkules og Uraedd tok i overog underkant av 30 medaljer, Snøgg drøyt 20 og Eidanger 14. I tillegg ble det medaljer til Seljord, Skarphedin og Brevik i den årlige kampen om heder og aere innenfor kretsen.

Flere av årets unge profiler var blant vinnerne, blant andre Herkules-jentene Eilén Brenne og Lisa Maylen Stensøy.

Fra Uraedd stilte det ti, og Odin Gundersen Palmgren (13) reiste hjem fra Sandefjord med hele ni gullmedalj­er.

– Alt i alt en vellykket KMhelg både arrangemen­tsmessig og for Uraedds utøvere, melder Uraedd-leder Øystein Palmgren. ▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: TOMMY STORØYGARD ?? RJUKAN-SUKSESS: Fra venstre: Fride Langeland(12), Cassandra Delos Santos(12), Iben Skov Våer(12), Sebastian Forberg(12) og Kaja Storøygard(11) var blant Rjukan-utøverne som sørget for et godt KM for klubben.
FOTO: TOMMY STORØYGARD RJUKAN-SUKSESS: Fra venstre: Fride Langeland(12), Cassandra Delos Santos(12), Iben Skov Våer(12), Sebastian Forberg(12) og Kaja Storøygard(11) var blant Rjukan-utøverne som sørget for et godt KM for klubben.
 ??  ?? VINNERE: Både Eilén Brenne og Lisa M. Stensøy vant KM-gull.
VINNERE: Både Eilén Brenne og Lisa M. Stensøy vant KM-gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway