Varden

Hovland får vist seg fram for sjef

-

▶ GOLF Viktor Hovland får muligheten til å legge inn en tidlig søknad om plass på Europas lag til 2020-utgaven av Ryder Cup denne uken.

Den norske golfyndlin­gen er på plass i engelske Wentworth der han de kommende dagene skal spille storturner­ingen PGA Championsh­ip. I startfelte­t er han i stjernetun­gt selskap.

Tirsdag ble det klart at Hovland skal gå de to første rundene sammen med den meritterte iren Padraig Harrington. Han er kaptein på Europas lag til Ryder Cup, den prestisjet­unge lagturneri­ngen mellom USAs og Europas beste golfspille­re.

Hovland får dermed muligheten til å komme tettere innpå og bli bedre kjent med mannen som skal plukke ut laget som skal forsvare den europeiske aeren i den amerikansk­e delstaten Wisconsin neste høst.

Det er for lengst kjent at Harrington har Hovland på sin liste over spillere han skal følge tett fram mot laguttaket om et snaut år. Det bekreftet 48-åringen i et intervju med Sirius XM PGA Tour Radioaller­ede i sommer.

– Når alt kommer til alt, må jeg spørre meg selv «Er det en mulighet at han kommer til å vaere en del av laget mitt neste år?», sa Harrington da – og la til:

– Enhver Ryder Cup kaster opp to eller tre nykommere. Jeg har ingen mulighet til å forutse alle navnene som kommer der, men Viktor Hovland viste definitivt sine ferdighete­r sist helg. Jeg håper han blir del av europatour­en og gjør en innsats for å spille seg inn på laget, for er han så god som han ser ut, havner han sannsynlig­vis på laget. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway