Varden

Setter trolig ny rekord

Bjørg Vik-dagene har passert 1.200 forhåndsso­lgte billetter. I fjor solgte de knapt 100.

- Ragnhild Johansen ▶ ragnhild.johansen@varden.no

Den nye barnebokfe­stivalen «Bombasta» drar opp billettsal­get på årets Litteratur­festival. Her dukker nemlig Bukkene Bruse opp. Billettene til Riksteater­ets «Bukkene Bruse lager rumpebrann» går unna som varmt hvetebrød.

Det som selger nesten like bra er et foredrag for de godt voksne; naermere bestemt de som både har sølv i håret og linjer i fjeset.

«Glem deg selv» har samlivster­apeuten Sissel Gran og dosent Runar Bakken ved universite­tet i sørøst Norge, kalt sitt arrangemen­t. Dette er en oppskrift på å klare og bli gammel, og ifølge disse to hjelper det å glemme seg selv og fokusere på et prosjekt. Gran og Bakken skal ut på turne, og den starter altså i Porsgrunn under Bjørg Vikdagene.

Utrolig salg

Litteratur­festivalen har utviklet seg til et overflødig­hetshorn hvor små og store, unge og gamle kan velge mellom en rekke arrangemen­ter i løpet av disse fire dagene som starter førstkomme­nde torsdag.

Utdelingen av årets Bjørg Vikpris vil selvsagt vaere noe annerledes i år. Prisvinner Anne Grete Preus gikk bort før hun rakk å komme til Porsgrunn å motta prisen.

– I stedet kommer broren hennes, Hans Ragnar Preus, forteller Per Erik Buchanan Andersen i Litteratur­garasjen. Utdelingen skjer på lørdag i AElvespeil­et og er et av gratisarra­ngementene. Ellers er Andersen ganske så overrasket over det omfattende forhåndssa­lget av billetter.

– Det er helt vilt, men vi er jo kjempeforn­øyd, sier han.

Festivalen har et budsjett på cirka 500.000 kroner, og med årets omfattende forhåndssa­lg av billetter er det ingen tvil om at den vil klare seg bra.

Det er ikke bare Bukkene Bruse som selger billetter til Bombasta-festivalen. Jørn Lier Horst Detektivby­rå nr. 2 er en kjempepopu­laer serie, og i tillegg til Horst kommer også Hans Jørgen Sandnes som har tegnet bøkene om detektivby­rået.

 ?? FOTO: PROMO/LTTERATURG­ARASJEN ?? KONSERT: Lørdag er det konsert med Ingrid Olava på AElvespeil­et i forbindels­e med Bjørg Vik Dagene.
FOTO: PROMO/LTTERATURG­ARASJEN KONSERT: Lørdag er det konsert med Ingrid Olava på AElvespeil­et i forbindels­e med Bjørg Vik Dagene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway