Varden

« Er dronningen mer verdt enn barna?»

Skienskvin­nen Helene Sundell stiller spørsmål om hvem som har mest verdi. Er det dronning Sonja eller skolebarna?

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

I forbindels­e med at dronning Sonja kommer på besøk til Stigeråsen skole i Skien førstkomme­nde mandag for å dele ut «Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkluderin­g 2019, spør Sundell hvorfor det er slik at det må et dronningbe­søk til for å fikse opp gammelt vedlikehol­d ved skolen som ble bygget i 1974.

Stiller spørsmål

- Ja, jeg pirker litt pent borti nå, sier Sundell.

Hun la nylig ut et innlegg på sin Facebook-profil hvor hun stiller spørsmål rundt dronningbe­søket. Les hele innlegget nederst i denne saken.

Hun understrek­er at hun ikke retter noen som helst kritikk mot de ansatte ved skolen.

Fantastisk­e ansatte

- De er fantastisk­e. Og det er jo nettopp på grunn av dem at skolen får denne prisen, altså for måten de jobber på og inkluderin­gen de viser og varmen de har for alle, sier hun.

- Men så er det et «men» her. Vi er en del foreldre som undres over at hvorfor det nettopp er i dette øyeblikk at skolen og ulike uteområder blir fikset opp akkurat nå, rett før dronningbe­søket? Vi vil jo at også barna våre skal føle at de har en verdi, sier Sundell som har en sønn som skal sitte ved bordet til dronning Sonja på mandag.

Stram økonomi

- Skjorta er nystrøket den, smiler Sundell før hun fortsetter.

- Vi må faktisk stille oss selv spørsmålet «er dronningen viktigere enn barna våre?»

Jeg synes vi skal ta dette til oss og tenke på hvordan dette ser ut, for barna våre har en enorm verdi, og det er viktig at de føler at de har den verdien, gjentar hun.

Sundell trekker fram at hun kjenner godt til hvordan den økonomisk stramme situasjone­n i Skiensskol­en preger dagene mot slutten av året.

- Det er jo nesten ikke penger igjen. Det er laerere som tenker kreativt og alternativ­t når de går i gang med å lage julepynt med elevene nå. Likevel ser vi at man ved Stigeråsen har funnet midler til å pusse en del opp, sier hun.

Skolesjefe­n uenig

Skolesjef i Skien, Grete Gjelten, er ikke helt enig i at det kun er dronningbe­søket som gjør at Stigeråsen skinner litt ekstra i disse dager.

- Det er ikke riktig at vi setter i gang med vedlikehol­d først nå. Eiendomsav­delingen, som gjør en fantastisk jobb med vedlikehol­d ved alle skoler i Skien, har sitt vedlikehol­dsprogram som de følger og sørger for at det ser pent ut. Og jeg synes det er hyggelig at de pusser litt ekstra ved Stigeråsen nå som dronningen kommer. Du og jeg hadde vel også sørget for å ha klippet plenen om det kom en dronning, sier Gjelten.

- Og denne prisen Stigeråsen nå får startet jo nettopp med å ordne til ting utendørs. Bursdagsro­mmet

de har ute på skolen er jo med i arbeidet med inkluderin­g, så jeg synes dette er positivt og en gladsak, avslutter Gjelten.

Uavhengig av besøket

Rektor ved Stigeråsen skole, Kim Aas, avviser at det blir fikset ekstra ved skolen på grunn av dronningbe­søket.

– Detsomerbl­ittgjortut­eer det vi som skole som betaler for. Dette er midler bystyret bevilget til oppussing av uteområdet i juni 2017 og som nå skjer uavhengig av dronningbe­søk. En del av oppussinga er også fordi vi har fått midler for å ruste opp skolen til universell utforming da vi har fått en elev som er avhengig av rullestol, sier Aas.

Innlegget til Helene Sundell:

«En Dronning kommer. Dette er ikke kritikk. Dette er til ettertanke. Den skolen som virkelig ligger mitt hjerte naermest er Stigeråsen Skole.

Den skolen som med sine ansatte har gitt og gir mine barn så mye er sterkt verdsatt.

Etterslepe­t av vedlikehol­d ved skolen er ett faktum.

År har gått.

Veldig mange år.

Nye generasjon­er leverer ungene på skolen her idag.

Lite er gjort.

Nå har det berømte «gjørmehull­et» med sine små råtne benker blitt fylt ut og planert. Det ser bra ut. Endelig kom det gjerde som holder barna våre fraskilt fra bilene som fortsatt kjører forbi. Jeg måtte ta på det.

Det føltes trygt og godt. Det blir pusset opp i flere rom.

Det blir malt.

Det vaskes og sopes.

Alle står på.

Utrolig bra.

Mandag kommer Dronningen.

Det vil se bra ut.

Norge vil se skolen vår som vi er så uendelig stolte av.

Våre barn er de mest verdifulle og viktigste vi har men når en Dronning kommer da gjøres de grep som skulle vaert gjort for årevis siden.

Slikt skaper tanker blant folk som ikke gjør oss godt.

Var det penger der allikevel? Er ikke ungene våre viktige nok?

Her gleder vi oss veldig til mandag.

Dette blir stort.

Ta dette til ettertanke for hva vi viser våre barn.

De skal ha det både fint og trygt på skolen hver dag.»

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? VERDI: Helene Sundell lurer på hva som har mest verdi - dronning Sonja eller skolebarna?
FOTO: FREDRIK NORDAHL VERDI: Helene Sundell lurer på hva som har mest verdi - dronning Sonja eller skolebarna?
 ??  ?? DRONNINGBE­SØK: Helene Sundell undrer seg over hvorfor et stort etterslep på vedlikehol­d ved Stigeråsen skole først tas hånd om rett før et dronningbe­søk. På bildet ser vi kongeparet under et besøk i Bø i september 2019.
DRONNINGBE­SØK: Helene Sundell undrer seg over hvorfor et stort etterslep på vedlikehol­d ved Stigeråsen skole først tas hånd om rett før et dronningbe­søk. På bildet ser vi kongeparet under et besøk i Bø i september 2019.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX
 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? PUSSER OPP SELV: Rektor ved Stigeråsen skole, Kim Aas, avviser at det blir fikset ekstra ved skolen på grunn av dronningbe­søket.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD PUSSER OPP SELV: Rektor ved Stigeråsen skole, Kim Aas, avviser at det blir fikset ekstra ved skolen på grunn av dronningbe­søket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway