Varden

Sykehuset vurderer ny p-ordning

Sykehuset Telemark vurderer å gå bort fra dagens parkerings­automater og erstatte disse med en kamera-løsning som vil vaere enklere for besøkende.

-

Det bekrefter adm. direktør Tom Helge Rønning overfor Varden. Han bekrefter at denne vurderinge­n har sammenheng med at mange later til å ha hatt dårlig opplevelse­r med avkrevinge­n av parkerings­avgift og håndhevels­e av ordningen.

– Ikke tilfredsst­illende

– Vi har registrert parkerings­episoder hos oss gjengitt i media og også fått noen direkte henvendels­er. Vi er innstilt på å finne en bedre ordning. Dagens løsning er ikke tilfredsst­illende over tid. Vi må vaere tydelige overfor parkerings­selskapet at dette er et sykehus, med mye på- og avstigning og biltrafikk

Tom Helge Rønning, sykeshusdi­rektør som ikke kan reguleres på vanlig vis.

Rønning trekker fram kameraer med skiltgjenk­jenning som et eksempel på en mulig bedre løsning enn dagens automater. Disse automatene krever at man taster inn bilens registreri­ngsnummer ved ankomst. Bare dette kan vaere en utfordring og skape kø når man kanskje har hastverk for å nå en sykehusavt­ale.

Sykehusdir­ektøren kan ikke si noe om tidsperspe­ktivet for innføring en eventuell ny parkerings­løsning.

Få klager til sykehuset

Rønning opplyser at sykehuset har fått bare et fåtall klager, men han regner med at de aller fleste som har noe å klage på, henvender seg direkte til parkerings­selskapet, som er Aimo Park, som inntil nylig het QPark.

– Kjenner Sykehuset Telemark til hvor mange som er blitt bøtelagt på sykehusets parkering?

– Nei, det er informasjo­n som vi kan skaffe fra parkerings­selskapet, men det gjør vi normalt ikke.

– Hva vil du si til de som reagerer på håndhevels­en av parkerings­reglene ved sykehuset?

– Jeg kjenner ikke i detalj episodene som media har gjengitt. Men man bør alltid vaere åpen for at det må utvises et visst skjønn. Det kan virke som dette ikke alltid har vaert gjort godt nok. Vi liker dårlig de negative opplevelse som våre pasienter har hatt. Dette må vi bare få orden på.

Vi liker dårlig de negative opplevelse som våre pasienter har hatt. Dette må vi bare få orden på.

 ??  ?? TELLE: Utvalget vil at fiskere skal telle alle torsk og sei de fisker.
TELLE: Utvalget vil at fiskere skal telle alle torsk og sei de fisker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway