Varden

Viktig med en lønnsdebat­t

-

Flertallet i det nye fylkesting­et i Vestfold og Telemark ønsker ikke å redusere lønna til politikern­e. Om fylkesting­et hadde gått inn for Rødts forslag ville det gitt et årlig kutt på over tre millioner kroner, og totalt 12 millioner for den fireårsper­ioden de nyvalgte fylkespoli­tikerne går inn i.

– Vi går mot trangere tider, også i fylkespoli­tikken. Å kutte i lønna vår kunne vaert et konkret signal at også vi tar vårt ansvar, sier Tobias Drevland Lund i Rødt. Han fikk med seg 17 andre politikere på forslaget, som dermed ikke fikk flertall. Blant politikern­e som stemte imot lønnsreduk­sjon var fylkesordf­ører Terje RiisJohans­en (Sp) og Ådne Naper (Sv).

Vi syntes det både er riktig og bra at politikern­e diskuterer lønnsnivåe­t, saerlig i tider der budsjetten­e er stramme. Eksempler fra både fylkes og kommunepol­itikken viser at det går mye penger til politisk arbeid og derfor er det svaert sunt at man diskuterer hvor mye penger som bør brukes. I dette tilfellet skjønner vi likevel at det er vanskelig for politikern­e å redusere egen lønn fordi lønnsnivåe­t ble satt for kort tid siden. Det kan for eksempel bety at det er politikere som har regnet med inntekten og redusert arbeid andre steder, eller søkt fritak fra jobbene sine for å drive politisk arbeid. Politikere må også ha forutsigba­rhet og dermed bør et vedtak om lønnsreduk­sjon vaere gjennomarb­eidet.

Likevel reiser Rødt et svaert viktig spørsmål og politikern­e bør ta debatten. Nå er kabalen lagt for denne gangen, men det nye fylkesting­et bør starte arbeidet med en gjennomgan­g av de godtgjørel­sene som eksisterer i dag. Det tror vi folk flest forventer.

 ?? Eirik Haugen Redaktør ??
Eirik Haugen Redaktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway