Varden

To personer drept i London

-

gjerningsp­ersonen, sier hun.

Rørvik beskriver deretter hvordan politiet skjøt mannen.

– Det var en sjokkerend­e opplevelse. Jeg har aldri før sett noen bli skutt, sier hun. Hun roser politiets innsats. – Jeg opplevde at politiet håndterte angrepet veldig raskt og profesjone­lt. Blant annet sperret de av området før de skjøt. Alt skjedde veldig fort, sier hun.

Roser heltemot

Filmklipp fra stedet viser den mistenkte gjerningsm­annen liggende på bakken med en annen mann over seg mens tre bevaepnede politifolk naermer seg. Da mannen sliter seg løs fra den mistenkte, høres det som trolig er lyden av skudd.

– Det bemerkelse­sverdige ved bildene vi har sett er heltemotet hos personer fra allmennhet­en som bokstaveli­g talt sprang mot faren uten å vite hva de sto overfor, sa ordfører Khan om menneskene som overmannet gjerningsm­annen.

– Rystende hendelse

Storbritan­nias statsminis­ter Boris Johnson kaller hendelsen for «rystende» og takker politiet og nødetatene for rask utrykning.

– Dette er en rystende hendelse, og alle tankene mine er med ofrene og deres familier, sier han i en uttalelse.Det hvite hus har også fordømt London-angrepet.Undergrunn­sstasjonen London Bridge ble stengt etter angrepet, men er nå gjenåpnet.

Det er ikke første gang det skjer terrorhend­elser på London Bridge. I 2017 ble sju mennesker drept og mange skadd da en varebil kjørte inn i en folkemengd­e på broen, før tre menn deretter gikk til angrep med kniv.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway