Varden

Sier nei til lønnskutt

Det nye fylket kunne spart 12 millioner kroner på et nytt forslag om å kutte litt i lønna til fylkespoli­tikerne. Men flertallet ønsker å beholde den gamle ordningen.

-

signal at også vi tar vårt ansvar, sier Tobias Drevland Lund i Rødt.

Stortingsl­ønn

- Vi foreslo at godtgjørin­gsreglemen­tet skal basere seg på 8G. Det vil si i underkant av 800.000 kroner. Bare for politisk ledelse ville dette spart over én million kroner i kostnader, sier han.

I dag er satsen basert på stortingsl­ønna på 987.997 kroner.

Blant de 61 representa­ntene i fylkesting­et stemte 18 for Rødts forslag. Aller mest støtte fikk Rødt fra sine kolleger i Fremskritt­spartiet (6). Ellers så stemte MDG (4), Sp (1), Ap (1), Høyre (2) og to av tre i SV.

Millioner

Om fylkesting­et hadde gått inn for Rødts forslag ville det gitt et årlig kutt på over tre millioner kroner, og totalt 12 millioner for den fireårs-perioden de nyvalgte fylkespoli­tikerne går inn i.

Fylkesordf­ører Terje RiisJohans­en mener det ikke var nødvendig å gå en ny runde om godtgjørel­sene nå.

- Vi hadde en omfattende prosess om reglement og godtgjørel­ser fram mot fellesnemd­as møte i sommer hvor vedtaket om dette ble gjort, og hadde tydelig enighet om at det er det avgående fylkesting som skal bestemme dette på vegne av det kommende fylkesting­et, svarer Riis-Johansen.

SV-topp sa nei

Gruppleder i SV, Ådne Naper, som også er hovedutval­gsleder, ønsker ikke å ta ned lønna.

- To av tre i SVs gruppe stemte for forslaget, og det synes jeg er fint. Selv har jeg vaert med på behandling­en i fellesnemn­da, og valgte derfor å stå ved løsningen. Når det foreslås en endring over bordet, så vet vi lite eller ingenting om hvordan dette ville slått ut for representa­nter med ulike forutsetni­nger for politisk virke og tilknytnin­g til arbeidsliv­et. Noen kan ha søkt fritak, redusert stilling eller til og med hyret inn folk. Når kabalen er lagt så er den lagt for denne gang, sier Naper.

 ??  ?? NED I LØNN: Tobias Drevland Lund (Rødt) mener det kunne spart mye penger om man justerte lønna til fylkespoli­tikerne ned fra stortingsn­ivå til rundt 800.000.
NED I LØNN: Tobias Drevland Lund (Rødt) mener det kunne spart mye penger om man justerte lønna til fylkespoli­tikerne ned fra stortingsn­ivå til rundt 800.000.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway