Varden

Solgte 16 kjøkken på fem minutter

Varehussje­f Jesper Sletholt Rosse gliser etter Elkjøps nye vri på Black Friday. Til de første i køen solgte butikken på Herkules 16 kjøkken på fem minutter.

- Åfoss Ragnar Danielsen fra

som Google Home og trådløse headset, i tillegg til klassiske småvarer fra barbermask­iner til vaffeljern.

– De siste tre årene har det blitt mer og mer viktig at vi faktisk har alle varene i butikken. Kundene forventer dette og er ikke lenger villig til å stå i kø for tilbudsvar­er som kan vaere utsolgt.

Mest julegaver

Hele Herkules-området sydet av kunder allerede på dagen fredag.

Vektere hadde sin fulle hyre med å dirigere trafikken. At det er julegaver de aller fleste er på jakt etter, kan butikksjef Svein Gustaf Martinsen på Kitch'n på Herkules skrive under på.

– Når vi spør kundene om de trenger byttelapp, svarer 99 prosent av dem i dag at det er en gave, smiler en travel sjef, som synes det er moro, men mye jobb, saerlig i forkant av Black Friday. På denne dagen har han doblet julebemann­ingen fra to til fire personer. Fredagen er den eneste åpningsdag­en i året butikken ikke har tid til å pakke inn varene.

– For seint for julegaver

For Nina Lågeide fra Melum kommer Black Friday litt for seint med tanke på jul.

– Jeg er ferdig med gavene allerede. Jeg er innom for å handle barneklaer og et fat, forteller hun.

Monica Beitland med Alida på fem måneder på armen har sammen med Ragnhild Hesmyr tatt turen fra Ulefoss til Herkules.

Handlevogn­ene er stappfulle, men de har egentlig ikke vaert på tilbudsjak­t.

– Det er litt tilfeldig at vi er her i dag. Black Friday er vel egentlig litt galskap. Det var litt vanskelig å manøvrere barnevogn og handlevogn inne på senteret i dag, ler Ragnhild Hesmyr. Noen gode tilbud fant de to, men mener det gjelder å vaere prisbeviss­t på en slik dag.

De fleste julegavene handler Hesmyr rett før jul, i år igjen.

Ragnar Danielsen fra Åfoss treffer vi i sportsforr­etningen

G-Max.

– Jeg er baerer, går og kikker og danner baktroppen. Julegaver, mye gavekort, handler jeg rett før jul. Jeg jobber best under press!

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? NY TORSDAGSVR­I: Varehussje­f Jesper Sletholt Rosse på Elkjøp på Herkules noterte rekordhand­el da kundeklubb­medlemmene strømmet til dagen før Black Friday.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM NY TORSDAGSVR­I: Varehussje­f Jesper Sletholt Rosse på Elkjøp på Herkules noterte rekordhand­el da kundeklubb­medlemmene strømmet til dagen før Black Friday.
 ??  ?? BAERER:
BAERER:
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? GALSKAP: Monica Beitland med lille Alida og Ragnhild Hesmyr fra Ulefoss synes det var litt galskap å ta seg rundt på Herkules under Black Friday.
GALSKAP: Monica Beitland med lille Alida og Ragnhild Hesmyr fra Ulefoss synes det var litt galskap å ta seg rundt på Herkules under Black Friday.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway