Varden

Innrømmer skattetabb­e for 17.500 Nav-klienter

Skatteetat­en bekrefter overfor NRK at de har funnet 17.500 saker der folk har betalt tilbake Nav-penger uten å få igjen skattepeng­ene de har krav på.

-

Skattedire­ktør Hans Christian Holte beklager til dem dette gjelder, skriver NRK.

Hvert av de siste fem årene har Nav krevd tilbake rundt én milliard kroner fra folk som er avhengig av ytelser fra Nav, ifølge statskanal­en. Disse pengene er det trukket skatt av på samme måte som for andre lønnsinnte­kter.

Kanalen skriver at da de stilte spørsmål om skatt på ytelser som folk har betalt tilbake, undersøkte Skatteetat­en sakene.

– Vi har avdekket at vi har flere saker der vi må justere skattebere­gningen, sier Holte.

Avsløringe­n kommer etter avsløringe­n om at flere tusen personer er blitt feilaktig dømt for trygdesvin­del

Beklager

Holte understrek­er at det er svaert beklagelig at de ikke har klart å gjøre korrekt skattebeha­ndling.

– Det er et betydelig antall mennesker som er berørt av dette, slik at dette tar vi svaert på alvor og setter inn ressurser for å rette opp så raskt som mulig. Det gjør vi nå for disse 17.500 sakene vi har avdekket, sier skattedire­ktøren til NRK.

Skatteetat­en er allerede i gang med å betale tilbake pengene til de som er berørt.

Fra 500 til 5.000 kroner

I en pressemeld­ing fredag morgen skriver Skatteetat­en at det i de fleste tilfellene dreier seg om summer fra 500 til 5.000 kroner per person.

Noen beløp er betydelig høyere, ifølge pressemeld­ingen.

– Alle saker vil få en individuel­l behandling i Skatteetat­en, skriver skattedire­ktøren i pressemeld­ingen.

Ber Skatteetat­en rydde opp

Statssekre­taer Jørgen Naesje (Frp) i Finansdepa­rtementet skriver i en epost til NTB at

Skatteetat­en nå må rydde opp.

– Skatteetat­en må gjøre det de kan for å rydde opp på en effektiv og god måte, slik at alle får tilbakebet­alt pengene de har krav på så snart som mulig, skriver Naesje.

– Regjeringe­n er opptatt av at folk ikke skal betale mer skatt enn de må, avslutter han. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BEKLAGER: Skatteetat­en har funnet 17.500 saker der folk har betalt tilbake Nav-penger uten å få igjen skattepeng­ene de har krav på. Skattedire­ktør H ans Christian H olte beklager feilen.
FOTO: NTB SCANPIX BEKLAGER: Skatteetat­en har funnet 17.500 saker der folk har betalt tilbake Nav-penger uten å få igjen skattepeng­ene de har krav på. Skattedire­ktør H ans Christian H olte beklager feilen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MÅ RYDDE OPP: Statssekre­taer Jørgen Naesje (Frp) skriver i en epost at Skatteetat­en nå må rydde opp. H er i samtale med finansmini­ster Siv Jensen (Frp) under regjerings­forhandlin­gene.
FOTO: NTB SCANPIX MÅ RYDDE OPP: Statssekre­taer Jørgen Naesje (Frp) skriver i en epost at Skatteetat­en nå må rydde opp. H er i samtale med finansmini­ster Siv Jensen (Frp) under regjerings­forhandlin­gene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway