Varden

Må stoppes hvis Odd skal lykkes

Martin Samuelsen (22) har storspilt for Haugesund denne høsten. Kantspille­ren, som er på lån fra engelske West Ham, skapte problemer for Odd i under semifinale­n i cupen i slutten av oktober.

- Eirik Haugen (Vikar) sport@varden.no

Før den siste serierunde­n, er status slik at Odd er garantert medalje med poeng borte mot Haugesund. Dette er de ulike scenarioen­e som kan spille seg ut:

1) Odd tar bronsemeda­lje med poeng i Haugesund. Rosenborg kan ikke ta igjen Odd dersom skienslage­t tar poeng.

2) Taper Bodø/Glimt borte mot Molde, mens Odd vinner i Haugesund, blir det sølvmedalj­e for Odd.

3) Taper Odd i Haugesund, mens Rosenborg vinner hjemme mot Ranheim, vil trønderne passere Odd på tabellen. Skulle dette skje, ender Odd som nummer fire.

– Jeg håper cuptapet gir oss revansjely­st, men det viktigste er at det er en ny kamp. Den betyr mye. Vi blir dårligst nummer fire og i beste fall nummer to. Uansett har vi sikret oss en sterk posisjon på tabellen, men det er klart at det er medalje som gjelder for oss nå, sier Oddtrener Dag-Eilev Fagermo. Selv om han hadde en god kamp mot Odd sist lagene møttes, tar ikke Odd noe ekstra hensyn til

Samuelsen (22).

– Nei, det går ikke an når en spiller vanlig forsvarssp­ill, men det er ikke tvil om at Haugesund er mye Martin Samuelsen, fortsetter Fagermo.

Utrolig viktig

Odds høyreback, Espen Ruud, er tydelig på at den kommende kampen er viktig.

– Det blir en utrolig viktig kamp. Vi kjenner litt på det alle sammen, men vi prøver å ha litt samme inngang som vi har hatt til de andre kampene. Laget har trent godt, og har gått igjennom hvordan vi tror vi kan slå Haugesund på feltet. Det håper vi å lykkes med.

I likhet med Fagermo, håper Ruud å revansjere nederlaget i semifinale­n.

– Lysten på å revansjere det er utrolig stor. Det er en kamp vi er sultne på. Vi er i en såpass god sjans på medalje at vi har lyst til å revansjere den forrige kampen mot dem.

Farlig våpen

Veteranen innrømmer at det er en Haugesund-spiller de har snakket om i forkant av kampen.

– Martin Samuelsen har vi snakket om i forkant. Han er en av Haugesunds beste farligste våpen. Samuelsen kjenner vi til, så vi må vaere obs.

Kaptein Steffen Hagen er i likhet med Ruud lysten på en god prestasjon i sesongens siste kamp.

– Vi har lyst til å gjøre en god prestasjon, siden det utrolig viktig i medaljekam­pen. Selv tror jeg Rosenborg vinner sin kamp, så da tror jeg at vi er nødt til å ta poeng.

 ??  ?? GOD: Martin Samuelsen hadde en veldig god kamp da Haugesund beseiret Odd 0-3 i cupens semifinale. I tillegg til å score et mål, skaffet han gjestene et straffespa­rk.
GOD: Martin Samuelsen hadde en veldig god kamp da Haugesund beseiret Odd 0-3 i cupens semifinale. I tillegg til å score et mål, skaffet han gjestene et straffespa­rk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway