Varden

Tilbake på Lundetange­n etter 16 år

Gruppen «Sweetheart» har det siste året gitt ut tre singler, og planlegger et album neste år. Men det var på Lundetange­n Pub det hele startet, for 16 år siden.

-

– Jeg hadde en drøm om å få gitt ut min musikk før jeg ble 30 år. Så ble det flyttet til innen jeg var 40 år, men jeg bommet også på det med noen måneder, sier gitarist, vokalist og låtskriver i bandet «Sweetheart», John-Arne Ø. Gundersen fra Skien.

Ny singel denne uken

Om det tok litt tid, kan Gundersen

i alle fall glede seg over strålende kritikker av de neddempede americana-låtene, og invitasjon­er til å spille på ettertrakt­ede scener, som Kulturnatt i Drammen og John Dee under klubbnatt på Øyafestiva­len.

Nå markerer de at de denne uken ga ut singelen «The dark», med konserter i Drammen og Oslo.

Startet i Skien

Søndag spiller bandet på Lundetange­n Pub, der det egentlig startet for 16 år siden.

– Steffen (Steffensen) spurte meg om jeg kunne spille på en av lørdagskaf­eene. Jeg trengte å ha med meg noen folk, og spurte Frode Bjørnstad. Det samarbeide­t varte i noen år, før Gundersen la gitaren på hylla – i alle fall offentlig i 2005.

Der ble den vaerende helt til han sprang på Bjørnstad for et par år siden. Da fikk de med seg Anne Mette Hårdnes, og trioen valgte å se hvor langt de kunne komme med «Sweetheart». Nå er de altså tilbake der det startet.

Egen sang om Skien

– Ingen av oss har sagt opp jobbene våre, men vi tar det seriøst det vi holder på med. Det hjelper jo at vi har fått så gode tilbakemel­dinger, sier Gundersen, som til daglig er laerer ved mediefag i videregåen­de skole og freelancej­ournalist i D2.

Søndag er han tilbake på Lundetange­n Pub, og har med seg en ny Skiensang med tittelen «Cool Summer Nights», med med tekstlinja «Forever until the end».

 ??  ?? TILBAKE: John-Arne Ø. Gundersen fra Skien (t.h.) er søndag tilbake på Lundetange­n Pub, sammen med Anne Mette Hårdnes og Frode Bjørnstad i «Sweetheart». Foto: privat
TILBAKE: John-Arne Ø. Gundersen fra Skien (t.h.) er søndag tilbake på Lundetange­n Pub, sammen med Anne Mette Hårdnes og Frode Bjørnstad i «Sweetheart». Foto: privat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway