Varden

Atle er norgesmest­er i vektløftin­g – nå blir han rektor for storskolen

Atle Rønning Kauppinen er ansatt som rektor ved den splitter nye storskolen i Bamble kommune.

- Caroline TarAngen caroline.tarangen@varden.no

– Det blir spennende når vi nå skal mikse fem arbeidsste­der og fem forskjelli­ge skolekultu­rer inn i én stor skole, og jeg gleder meg til å sette i gang, sier han.

Kauppinen har jobbet i Bamble-skolen siden 2009. Allerede da var det snakk om en storskole i kommunen.

Nå, ti år etter, blir det endelig virkelighe­t, og rektoren ser fram til å kaste seg ut i nye oppgaver.

– Det har vaert en lang prosess og da kommunalsj­efen tidligere i vår spurte rektorene ved ungdomssko­lene i Bamble om vi ville søke på rektorstil­lingen, var jeg tydelig på at det var noe jeg ønsket, sier han.

Kauppinen tar med seg kunnskap om kommunen, samt god kjennskap til skoleutvik­lingsprose­ssene i Bamble-skolen og folkene som jobber der.

– Jeg trives godt i kommunen og synes det blir spennende når 500 elever skal inn i splitter nye lokaler – rustet for at ungdommene skal kunne få utfolde seg faglig, kulturelt og innen idrett, sier han.

Vektløfter

Sistnevnte er han mer enn gjennomsni­ttlig opptatt av. Kauppinen er nemlig tidligere vektløfter og styrkeløft­er. Han har vunnet hele 15 NM-gull og en kongepokal, noe som gjør han til en av de mestvinnen­de norske vektløfter­ne gjennom tidene.

– Jeg synes det er gøy å holde på med, sier han.

Nylig tok rektoren lag-NMseier i veterankla­ssen og ser på god fysisk form som en stor fordel i arbeidshve­rdagen sin.

– Det å vaere i god fysisk form fører til at jeg føler meg mer rustet – også psykisk. Så det prøver jeg å holde på. Jeg har nok en indre driv, sier han.

Åpner høsten 2021

Skolen åpner ikke for elevene før høsten 2021, men kommunen har tidligere sagt til

Varden at de ønsker at den nye rektoren skal kunne vaere med på de nødvendige prosessene i forkant av oppstart.

Om ansettelse­n skriver kommunen følgende på egne nettsider:

«Til sammen har Atle 21 års erfaring som rektor ved ulike skoler i Tinn og Bamble, og har vaert sterkt delaktig i den positive utviklinge­n som har vaert i Bamble-skolen over flere år. Vi gratulerer Atle Rønning Kauppinen med en stor og viktig oppgave for Bamble kommune.»

 ??  ?? NYE UTFORDRING­ER: Atle Rønning Kauppinen er ansatt som ny rektor ved den nye storskolen i Bamble kommune Foto: Bjørn Borge
NYE UTFORDRING­ER: Atle Rønning Kauppinen er ansatt som ny rektor ved den nye storskolen i Bamble kommune Foto: Bjørn Borge

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway