Varden

34.000 tok turen hit på Black Friday

Køene var lange og kjøpesente­ret hadde leid inn vakt for å dirigere trafikken. Denne dagen var det naermere 34.000 besøkende innom på Herkules i Skien.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

Tone Lensebakke­n

▶ GRENLAND

– Utrolig mye folk, artig å se så mye mennesker, sier senterlede­r på Herkules, Bent Rosenberg, til Varden.

– Herkules hadde cirka 34.000 besøkende, det er en økning to prosent sammenlign­et med 2018. Vi åpnet klokken 07.00 og frem til klokken 10.00 hadde rundt 7.000 kunder vaert innom. Det var jevnt over flere personer innom per time i år enn i 2018. Bare den første timen var det cirka 800 innom senteret.

Rosenberg forteller at det tidligere år var lange køer om morgenen. De siste årene har utviklinge­n vaert at trykket flyttes senere ut på dagen.

– Tempoet er jevnt høyt gjennom hele dagen, og da blir det totalt samlet bedre.

Ivrige nordmenn kommer til å bruke 3,8 milliarder kroner på Black Friday, sa Forbrukert­ilsynet tidligere denne uken. Black Friday, eller svartfreda­g, er en årlig handledag som finner sted dagen etter Thanksgivi­ng i USA.

Måtte hente tilbake vaktene

Allerede tidlig på dagen sto det lange bilkøer både inn og ut av kjøpesente­ret.

– Vi hadde på forhånd leid inn Securitas vektere til å dirigere trafikk fra klokken 07.00 til klokken 14.00. Men, vi måtte hente de tilbake igjen cirka 15.00 på grunn av stor trafikk igjen, sier Rosenberg.

Også på Down Town var folk ivrige på å gjøre en god deal denne fredagen.

– Det var cirka 17.000 kunder innom, det er en økning på elleve prosent sammenlign­et med 2018. På Down Town er også utviklinge­n at det er mindre trykk om morgenen, men jevnt høyt utover dagen, sier Rosenberg, som også er senterlede­r på Down Town.

Han forteller at flere av de ansatte i butikkene har lagt ut kommentare­r som «all time high», «kjempemors­omt» og «rekord», på den interne Facebook-siden.

– Vi er veldig godt fornøyd, på begge sentrene. Vi hadde forventnin­ger om økning i besøk, men det var nok mer enn beregnet.

God uke og god fredag

På Lietorvet i Skien var antall besøkende på 6600 på fredag.

– Vi har i snitt 25.000 besøkende i uka, så vi er godt fornøyd med fredagen. Det er rundt 1000 kunder mer enn en vanlig fredag, sier Simon Stordalen, markedssje­f Bratsbergg­ruppen.

– Det er varierende hvor stort fokus de ulike butikkene har hatt på Black Friday. Noen kjører også Black Week, vi har flere kjedebutik­ker på senteret som følger dette konseptet. Tilbakemel­dingene fra butikkdriv­erne har vaert at det har vaert en god uke og en god fredag, sier Stordalen.

– Selv liker jeg egentlig vanlige dager. Vanlige fredager. Det er jo de det er flest av.

Tall ikke klare

Senterlede­r, Bjørn Gunnar Darre, ved Alti Brotorvet på Stathelle forteller til Varden at de også har hatt godt besøk, men at tallene ikke er klare.

– Vi har ikke fått tallene, men i fjor hadde vi over 20.000 betalende kunder. Vi regner med at vi kommer over det i år, sier Darre.

Gode tilbakemel­dinger

Arkaden har heller ikke tallene for antall besøkende klare søndag ettermidda­g.

– Helhetsopp­levelsen føles god og tilbakemel­dingene har vaert gode fra butikkene. Spesielt i tidsrommet fra 07.00 til 10.00 var det veldig bra. Vi har jo en ekstra kanal med vår nettbutikk på senteret, den har også hatt et godt salg denne fredagen ,sier Aziz Chaer, senterlede­r på Arkaden i Skien.

 ?? ARKIVFOTO: JOAKIM ENGER ?? BLACK FRIDAY: På fredag var det naermere 34.000 besøkende innom på Herkules i Skien.
ARKIVFOTO: JOAKIM ENGER BLACK FRIDAY: På fredag var det naermere 34.000 besøkende innom på Herkules i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway