Varden

– Det er dessverre flere påstander som ikke helt holder vann

-

Gratulerer Odd!

Gratulerer Odds Ballklubb, med 3 sider i gårsdagens Varden (29.11!). Men det er dessverre flere påstander som ikke helt holder vann. Jeg er også litt tvilende til om dette er god kritisk journalist­ikk.

Jeg ønsker ikke å diskutere våre leietakere­s kontrakter gjennom avisa, men et par forhold i reportasje­n må kommentere­s;

– Varden hevder at Kontorbygg

AS «suger til seg penger fra Odd»!

Det har ikke vaert rom for å hente ut utbytte fra Grenland Arena AS så lenge vi har eiet selskapet. (Odds ballklubb står for øvrig for ca 27% av leieinntek­tene i selskapet). Hverken kommunen eller Kontorbygg har så langt hatt inntekter fra selskapet!

– Varden må bestemme seg for om de vil «late som» Odd ikke har fradrag for inngående moms – i artikkelen ser det ut som om all inngående moms er en kostnad for Odd, og da blir jo unektelig summene mer spennende å slå opp.

– Varden mener at 12% av billettinn­tektene er en «stor» prosentand­el – det skulle jeg gjerne hatt en faglig begrunnels­e for!

– Det er faktisk slik at tribunene (inkl. tak og kiosker) som vi har bygget, har en byggekostn­ad (og vedlikehol­d/ driftskost­nad) som vi må finansiere.

– Det er vel heller ikke urimelig at vi får en andel av reklameinn­tektene så lenge vi eier mesteparte­n av reklamepla­ssen?

Lokalene Odds ballklubb disponerer ble nøye planlagt og bygget etter kravspesif­ikasjoner fra klubben. De private utbyggerne, Kontorbygg og Sparebank 1 tok en stor risiko gjennom prosjektet.

Et stort flertall i Skien Bystyre

ønsket at Kontorbygg skulle vaere med på å sikre en flott arena for topp-fotball. Risikoen ved prosjektet gikk vi inn i med åpne øyne, men det har aldri vaert meningen at vi skal støtte fotballen gjennom redusert leie.

Så vidt jeg kjenner til var det heller ikke stor uenighet da husleiekon­trakter og reklame/billettavt­aler ble avtalt.

Odds Ballklubb – som leietaker - må gjerne få innsyn i byggekostn­ader, finanskost­nader og løpende kostnader til drift og vedlikehol­d. Men jeg er ikke helt sikker på om det vil resultere i nye 3 siders oppslag i Varden.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? UENIG: Knut Wille, her på taket av toppidrett­sgymnaset på Skagerak Arena, har innsigelse­r mot Vardens oppslag.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN UENIG: Knut Wille, her på taket av toppidrett­sgymnaset på Skagerak Arena, har innsigelse­r mot Vardens oppslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway