Varden

Temperatur­en steg

Skien hadde ti spillere ute med skade, men Vålerenga sa nei til å flytte kampen. Det endte med litt temperatur.

- Bjorn.borge@varden.no

Bjørn Borge

▶ SKIEN

Lørdagens oppgjør i U21 Elite endte med en forventet borteseier i Skien Fritidspar­k, men ingen skal si at unge Skien, på niendeplas­s, ikke ga alt i et realt forsøk mot serieleder­en.

– I god tid

Til slutt endte det 2-5 (1-2, 0-3, 1-0), fortjent nok, men Skien satt igjen med en følelse av at man burde fått utsatt kampen.

– Vi var ute i god tid og orienterte dem om skadesitua­sjonen vår. Når en storklubb som Vålerenga likevel sier nei, får vi bare godta det, sier trener Nicklas Hudd etter kampen - og legger til at han finner det litt trist at det ble slik.

– Her måtte vi bruke noen som hadde skadetrøbb­el eller var syke, og det er ikke heldig.

– Litt tenning

Skien var bra med i første periode, sleit i den andre, og tok ut siste rest av innsats i den tredje. Det ga seier i den perioden, samt situasjone­r der nevene ble brukt til mer enn hockey.

– Det var litt tenning, ja, oppsummere­r treneren etter en kamp der hjemmelage­ts spillere følte at dommeren praktisert­e ulikt i forhold til straff i noen situasjone­r, og at utvisninge­ne satt betydelig lengre inne for rekruttene til storlaget fra hovedstade­n.

For Skien er det første sesong i U21 Elite, og Hudd og akademiet er veldig godt fornøyd med utbyttet til nå.

Viktig med lokale

– Utvilsomt vellykket. Nå reiser en av våre gutter på VM-turnering

med Østerrike, og vi har mange som har vist fin utvikling. Vi er veldig stolt av denne gjengen, sier sjefen, som er glad for at det også er lokale spillere i Skiens yngre rekker.

Lørdag var Haakon Braathen og Gaute Øverås på isen for et lag som måtte hente inn U18-spillere for å ha nok rekker. Braathen var også i kamptroppe­n for A-laget borte mot Kongsvinge­r søndag.

– Det er absolutt viktig å ha lokale spillere blant disse unge og lovende gutta.

U21-laget har neste hjemmekamp 17. desember, da mot Storhamar.

– Vi håper å ha en kortere skadeliste til den kampen, sier Hudd.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN BORGE ?? HETT: Dommerne måtte jobbe for honoraret utover i kampen, da det tidvis gikk hett for seg på isen.
ALLE FOTO: BJØRN BORGE HETT: Dommerne måtte jobbe for honoraret utover i kampen, da det tidvis gikk hett for seg på isen.
 ?? ?? LOKAL: Haakon Braathen er en av de lokale gutta på U21-laget.
LOKAL: Haakon Braathen er en av de lokale gutta på U21-laget.
 ?? ?? ANGREP: Gaute Øverås i angrep for Skien.
ANGREP: Gaute Øverås i angrep for Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway