Varden

Jublet for lagvenninn­er

Therese Johaug (31) var ikke sen om å trekke fram lagvenninn­ene Heidi Weng (28) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (32) etter triumfen i Ruka.

-

Etter tre etapper i minitouren i Ruka endte det med en helnorsk pall etter søndagens 10 kilometer jaktstart i fri teknikk.

Som ventet var det ingen som klarte å naerme seg raketten fra Dalsbygda. Johaug økte hele veien til alle konkurrent­ene og var mest opptatt av at hun ikke skulle slite seg helt ut.

Likevel holdt det til klart best etappetid.

– Jeg synes at jeg gjorde nok et bra skirenn og følte at jeg gikk bra på ski. Jeg kjente at jeg hadde et ekstra gir på sisterunde­n til å trykke i med. Jeg ble sekundert mot beste etappetid og hadde lyst til å ta den. Det var moro å ta den også.

Ikke i kjelleren

31-åringen fra Dalsbygda med bosted på Oslos beste vestkant sier at hun klinket til ut på sisterunde­n. Da økte hun forsprange­t til alle. Hun prøvde bare å gå teknisk bra på ski og fikk beskjed underveis om at luka bare ble større og større bak seg.

– Jeg hadde mest fokus på at jeg ikke skulle helt i kjelleren.

– Hva tar du med deg etter tre dager i Ruka?

– Jeg tar med meg god form og at jeg har tatt noen tekniske steg. Ikke minst i sprint. Jeg viste at jeg kunne bli med der og at jeg har en liten spurt inne. Det var moro å se.

– Skikkelig moro

I fravaeret av Ingvild Flugstad Østberg var det stort for Johaug at hun fikk besøk av to lagvenninn­er på sammenlagt­pallen.

– Det var skikkelig moro at Heidi Weng kom tilbake og fikk en 2.-plass. Det var moro med Astrid på 3.-plass også. De hadde begge litt stang ut i fjor. Når du har hatt motgang blir oppturene desto større. Det betyr mye for laget også, at de ser at det er muligheter til å klare pallen. Dette viser at vi har gjort mye riktig, sa Johaug.

Det kan bli flere løp i front. Akkurat nå holder ingen andre løpere i verden hennes nivå.

– Jeg vet at det er meg de måler seg opp imot, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har lyst til å gå mine gode skirenn og er veldig forberedt på at de kan slå meg en dag. Det er selvfølgel­ig at jeg står øverst på pallen. Det tirrer meg.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? SUVEREN: Therese Johaug vant som hun ville i Ruka.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX SUVEREN: Therese Johaug vant som hun ville i Ruka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway