Varden

I år ble det brygge

I vår utvidet de en brygge, med støtte fra staten. Til neste sommer er det utedoer som skal skiftes ut.

- Jan Bjørn Taranrød ▶ RØDNES jan.bjorn.taranrod@varden.no

– Vi vet ikke om vi får lov ennå. For vi har ikke søkt, sier kommunegar­tner Unni Lyngmyr i Bamble kommune om det ene tiltaket. Hun ønsker å sette opp ei bru mellom to populaere småøyer utenfor i Skjaergård­sparken. Rett utenfor Trosbyfjor­den, ligger Skarveset, som kan gjøres enda mer tilgjengel­ig for allmennhet­en.

– Det er ei brygge for allmennhet­en der i dag. Men et juv skiller øyene, slik at man risikerer liv og lemmer om man forsøker å ta seg fram mellom. Vi ønsker å sette opp ei gangbru over juvet, sier Lyngmyr.

Sanitetsby­gg

Et annet tiltak hun har på ønskelista er et handikapve­nnlig bygg ved Rognstrand­a. Ved den ytterste stranda er det HC-parkering.

– Der håper vi å kunne sette på et servicebyg­g med vannkloset­t og skifterom for rullestolb­rukere, universelt utformet. Vi er veldig glad for de midlene vi kan søke på – for å gjøre skjaergård­en tilgjengel­ig for alle, sier Lyngmyr.

Bygget kommer til å bli en forbedring mot utedoene som kommunen i dag har å tilby besøkende til friluftsom­rådet Rognstrand­a. Dette sanitetsby­gget er litt bedre planlagt enn gangbrua og har allerede fått godkjennin­g fra Fylkesmann­en og vaert innom teknisk utvalg.

– Der traff vi godt

I år fikk Bamble kommune 150.000 kroner til å utvide en gammel brygge på Kjøya, eller Rødnes, som det står på sjøkartet.

– Det er omtrent det vi har brukt, og den nye brygga hadde fullt belegg fra første dag. Det er en liten grasslette og ei strand like ved, der vi har satt opp en grillplass. Brygga har hatt veldig godt besøk gjennom hele sesongen. Der traff vi godt, slår Unni Lyngmyr fast og legger til at hun håper på mer penger fra Miljødirek­toratet også neste år.

 ?? FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN ?? BRYGGE: Den nye brygga på Rødnes i Trosbyfjor­den ble bygget med støtte fra staten.
FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN BRYGGE: Den nye brygga på Rødnes i Trosbyfjor­den ble bygget med støtte fra staten.
 ?? FOTO: BAMBLE KOMMUNE ?? ROGNSTRAND­A: Slik kan sanitetsby­gget bli seende ut.
FOTO: BAMBLE KOMMUNE ROGNSTRAND­A: Slik kan sanitetsby­gget bli seende ut.
 ?? FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN ?? DEN GAMLE: Den gamle brygga på «innsiden» av Rødnes i Trosbyfjor­den.
FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN DEN GAMLE: Den gamle brygga på «innsiden» av Rødnes i Trosbyfjor­den.
 ?? FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN ?? FORLENGET: Den gamle brygga ble revet og forlenget.
FOTO: SKJAERGÅRD­STJENESTEN FORLENGET: Den gamle brygga ble revet og forlenget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway