Varden

«Idageren stor dag»

I går mottok Stigeråsen skole Dronning Sonjas pris. Varden har fått lov til å dele et innlegg Silje Asdøl opprinneli­g la ut på egen Facebook-side.

-

Idag er en stor dag. Ikke fordi dronningen kommer til Gulset, men fordi Stigeråsen har blitt anerkjent og belønnet for et viktig og riktig fokus på inkluderin­g og likeverd.

Man kan velge å se på flerkultur­elt fellesskap med frykt og skepsis. Eller, man kan se på det som en berikelse og møte det med medmennesk­elighet og respekt. De som bidrar til avstand og utfordring­er, det er oss. Foreldrene. De voksne. Våre holdninger og verdier adopteres av våre barn.

Men husk da, at barna ikke ser den kloke artikkelen med fine ord som du syns var søt og varmet ditt hjerte nok til at du trykket «del» på Face en tirsdags kveld. Det føles godt å vite at folk ser at du har gode verdier. Kanskje fikk du mange likes. - Og det er jo bra! - Ikke minst at mange ar enige i at dette var klokt - i hvert fall på Face... Men, barna ser ikke det heller.

Det de ser er hva du gjør. Hva du gjør for at andre skal føle seg inkludert og akseptert. Det de hører er hvordan du omtaler andre, voksne som barn, ved middagsbor­de. Det er det som blir deres sannhet og målestokk. Sørge for at du bidrar på pluss-siden av skalaen og bidrar positivt til å forhindre utenforska­p.

Der er Stigeråsen enestående. Deres fokus på dette og ikke minst jobben som gjøres hver dag for at ALLE skal bli inkludert og føle mestring er fantastisk!

Gratulerer­såmye med dagen, Stigeråsen! Dere er helt klart «mer enn en skole»!

Silje Asdøl

 ?? FOTO: PRIVAT ?? INKLUDERE: Barna ser hva du gjør for at andre skal føle seg inkludert og akseptert, skriver SiljeAsdøl.
FOTO: PRIVAT INKLUDERE: Barna ser hva du gjør for at andre skal føle seg inkludert og akseptert, skriver SiljeAsdøl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway