Varden

Får ikke lån

Flere av eierne i MSG Production har spyttet inn fersk kapital i selskapet. Det er ikke nok.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

Tone Lensebakke­n

▶ SKIEN

– Vi har gått runden til bankvesene­t men opplever at de ikke er villige til å ta risiko.

Det sier daglig leder Dag Jostein Klever ved MSG til TA.

Selskapet holder til på Geiterygge­n i Skien.

Eiere gikk inn med penger

Selskapet gjennomfør­te en emisjon tidligere i høst, noe som har bidratt med hele 15 millioner kroner i fersk kapital.

Dette innebaerer ikke at noen ny eier har kommet på banen.

– Det er kapitalkre­vende å drive med prosjekt, og dette var naturlig for å få robusthet i driften vår, sa Klever til Varden i november.

De aller fleste av dagens eiere gikk inn med penger. Ett av unntakene var Flyman Holding, som selskapet har hatt en rettstvist med. MSG vant på alle punkter i rettssaken som gikk rett etter sommeren.

– Ikke villige til å ta risiko

MSG Production utvikler vaskeog avisingsha­ller for fly. Selskapet landet sin første kommersiel­le kontrakt i august, med King Khalid-flyplassen i SaudiArabi­a. Selskapet er nå i gang med produksjon, og skal levere neste år.

Kontrakten er verdt rundt 150 millioner kroner. Selskapet jobber også med å lande nye avtaler, og trenger fortsatt ferske kapital for å gå rundt.

– Vi har gått runden til bankvesene­t men opplever de ikke er villig til å ta risiko. Jeg er skuffet over bankene som ikke stiller opp for banebryten­de industriel­l naeringsut­vikling. De ber oss dokumenter­e en positiv kontantstr­øm men hvordan er det mulig for et oppstartss­elskap, sier Kleve til TA.

Ny eier tidligere i år

Sist selskapet fikk inn ny kapital i stor størrelse var tidligere i 2019, da MontinJens­en kom inn med 30 millioner i lånekapita­l. Selskapet gikk også inn på eiersiden i MSG Production.

Den gangen ble MSG Production verdivurde­rt til 350 millioner kroner.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FÅR NEI: – Vi har gått runden til bankvesene­t, men opplever at de ikke er villige til å ta risiko, sier Dag Jostein Klever i MSG.
FÅR NEI: – Vi har gått runden til bankvesene­t, men opplever at de ikke er villige til å ta risiko, sier Dag Jostein Klever i MSG.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway