Varden

Sjokkert av haerverk

Andrew Christense­n fortviler etter at uvedkommen­de har begått haerverk på bil og oppkjørsel.

- Eirik Haugen og Tone Lensebakke­n

Haerverket har resultert i en rekke riper på Christense­ns egen bil. Ripene befinner seg både på panser, tak, sider og bak på bilen. I tillegg har personen(e) bak haerverket sølt olje utover oppkjørsel og trapp hjemme hos Christense­n.

– Da jeg kom ut i går så jeg at trappa var full av olje. Da jeg kom tilbake så jeg garasjen var åpen. Noe den også var fra før fordi jeg har en sønn og et barnebarn som skulle fikse litt på en motorsykke­l de har stående der. Porten hadde nok stått åpen en time eller to. Jeg la merke til at det var noen store hvite tegn på panseret, og tenkte at noen hadde sprayet noe på den.

Det viste seg imidlertid ikke å vaere spray.

– Det viste seg jo at bilen var ripa opp vanvittig mye. Vi ringte politiet, som kom ganske fort. De tok masse bilder og en forklaring. De lurte på om vi kunne vite hvem som kunne stå bak dette. Noe vi ikke vet. De spurte om vi ville anmelde forholdet, som vi selvfølgel­ig ønsket. Politiet antok at de hadde brukt nøkler, stein eller noe skarpt, og det ser det ut til at de har kost seg med det, forteller en tydelig preget Christense­n.

Skjønner ikke

Christense­n kan ikke forstå hvorfor noen ønsker å utsette noen for slikt haerverk.

– Jeg skjønner ikke hvilken glede de har. Det er helt ubegripeli­g for meg. Vi fikk dårlig med søvn i natt. Det kan jeg love deg. Vi lå der og gruet oss til å stå opp.

Fikk hjelp

Christense­n sier videre at de fikk hjelp utover dagen.

– Det var en kar som hadde lest dette i en avis. Hendelsen hadde gått inn på han, og han lurte på om vi trengte hjelp med å få sanert det. Han reiste rett opp på jobb. Han kom hit med en sekk med sand som skulle absorbere opp olja i gården. Det er utrolig å møte et slikt menneske i en kinkig situasjon. Vi setter stor pris på det han gjorde. Nå har vi vaert i kontakt med forsikring­sselskapet, som har vaert forståelse­sfulle, avslutter Christense­n.

Politiet ber om tips

Politiet var innom på stedet lørdag kveld.

– Vi hadde en patrulje der for åstedsunde­rsøkelse. Dette har skjedd i løpet av et romslig tidsvindu på noen timer. Beboerne skal ikke ha sett eller hørt noen ting, sier Geir Kastmo, ejour på krimvakta, Sør Øst politidist­rikt, til Varden.

Politiet har opprettet en sak på haerverket.

– Nå må vi se på årsaken til at dette skjedde akkurat der. Det er skadeverk på et kjøretøy og olje som er sølt ut på belegnings­stein.

Politiet har ikke fått noen andre meldinger om haerverk i nabolaget.

– Nei, vi har ikke fått noen andre meldinger. Nå håper vi folk som kan ha sett eller hørt noe tar kontakt med politiet. Små eller store observerin­ger er gull verdt for oss, sier Kastmo.

Det var TA som skrev om saken først.

 ?? FOTO: EIRIK HAUGEN ?? KRAFTIGE RIPER: Uvedkommen­de har laget kraftige riper i Andrew Christense­ns bil.
FOTO: EIRIK HAUGEN KRAFTIGE RIPER: Uvedkommen­de har laget kraftige riper i Andrew Christense­ns bil.
 ??  ?? RIPER: Det var masse riper på Christense­ns bil. Både tak, panser, bak og sider var ripet opp.
RIPER: Det var masse riper på Christense­ns bil. Både tak, panser, bak og sider var ripet opp.
 ??  ?? OLJESØL: Noen hadde sølt olje på trappa og i oppkjørsel­en til Andrew Christense­n. Heldigvis fikk Christense­n hjelp til å legge sand på oljesølet.
OLJESØL: Noen hadde sølt olje på trappa og i oppkjørsel­en til Andrew Christense­n. Heldigvis fikk Christense­n hjelp til å legge sand på oljesølet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway