Varden

Forvirring om formål

Storgata 161 i Porsgrunn har endt opp som en byråkratis­k kasteball med antydninge­r om flere ulovlige hybler.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Per Arne Rennestrau­m

▶ PORSGRUNN

130 år etter at skipsreder Martin Olsen bosatte seg i Condrupgår­den, er det forvirring om hva det er lov å drive med i bygården. Stian Madsen i Madsen & Moe som eier bygget, sier det er feilregist­rert i eiendomsre­gisteret..

– Vi trodde dette var ordnet opp i, sier Stian Madsen.

Han uttaler seg på bakgrunn av at brann- og feiervesen­et nok en gang skriver om mulig ulovlige hybler.

Madsen presiserer at det er 14 personer som leier i bofellessk­ap med felles stuer, kjøkken og baderom.

Anmodet i mars

Allerede i mars i år anmodet firmaet kommunen om å omregistre­re forretning­sgården til bolig, i tillegg til butikkvirk­somhet. I dag er det hybler i andre og tredje etasje og forretning­sdrift i første.

«I forbindels­e med periodisk branntilsy­n ved feiervesen­et er vi gjort oppmerksom på at eiendommen er delvis feilregist­rert i matrikkele­n. Eiendommen er registrert som «Butikk/forretning­sbygg» innen naeringsgr­uppen «varehandel, reparasjon av motorvogne­r». Feilregist­reringen antas å ha skjedd i forbindels­e med opplysning­er til kommunen i henhold til faktisk bruk, eller hva som var hensiktsme­ssig på det aktuelle tidspunkte­t for innmelding­en», skrev Stian Madsen den gangen.

Han viste den gangen til at gården ble oppført i cirka 1890 for skipsreder Martin Olsen som hadde forretning i første etasje og privatboli­g i andre og tredje etasje.

Purret

Senere har firmaet purret på svar. I et internt brev har byggesaksa­vdelingen fått saken på bordet igjen. Bare for noen dager siden skrev brann- og feiervesen­et følgende:

«Porsgrunn brann- og feiervesen har gjennom tilsyn av fyringsanl­egg observert mulig brudd på plan- og bygningslo­vens bestemmels­er. Bygningen er registrert som butikk/forretning­sbygning i matrikkele­n. Under tilsynet ble det observert titalls hybler i andre og tredje etasje.»

Sender brev

Påstanden om ulovlighet­er blir altså kontant avvist av huseieren.

Virksomhet­sleder Ebba Friis Eriksen i Byutviklin­g sier at de skal sjekke ut saken.

– Vi vil følge de vanlige rutinene og trolig sende ut et brev i løpet av noen dager.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FORVIRRING: I dette bygget er de femten hyblene. Eierne mener byggets formål er feilregist­rert i eiendomsre­gisteret.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FORVIRRING: I dette bygget er de femten hyblene. Eierne mener byggets formål er feilregist­rert i eiendomsre­gisteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway