Varden

Tangerte egen rekord

-

▶ Marit Røsberg Jacobsen løp inn mål på mål i VM-kampen mot Slovenia mandag. Det ble Hawaii-håndball og norsk 36-20-seier.

– Man kan ikke klage. Jeg synes det startet litt rufsete, men vi holder oss til den planen vi hadde satt oss. Det viser at det funker, og det er veldig deilig, sier Røsberg Jacobsen til NTB.

Hun scoret åtte ganger, og det er tangering av hennes målrekord fra landskampe­r. Forrige gang hun kom opp i så mange scoringer for Norge, var mot Ukraina for vel to år siden. (NTB)

Kongsberg-jenta var meget sentral da Norge snudde kampen før pausen. Hun fortsatte å hamre inn mål i andreomgan­gen og sluttet på seks scoringer.

– Jeg hadde lyst at å gjøre det bra og det synes jeg jo at jeg klarte i dag, og det er gøy. Jeg vet at jeg er en god håndballsp­iller og er jo tatt med her for at jeg skal skyte. Så jeg må jo bare stole på de egenskapen­e jeg har der, sa Bakkerud etter storseiere­n i en kamp Norge dominerte fullstendi­g.

Prestasjon­en var såpass solid at det fort kan bli fem norske seirer på fem kamper i puljespill­et.

– Det har vaert en drøm å få spille mesterskap for Norge helt siden jeg var liten. Forbildet mitt ble tidlig Gro Hammerseng, sa Bakkerud til NTB dagen før VM-start.

Sterke skyttere

Slovenia har mange gode håndballsp­illere, men å løpe hjem i forsvar er ikke det de liker best. Marit Røsberg Jacobsen og Silje Waade utnyttet det og ordnet raskt 2-0-ledelse.

Landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n satt opp en blokk med sine høyeste jenter (Kari Brattset

Dale, Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade) i midtforsva­ret. Den fikk kjørt seg i starten mot Slovenias råsterke skyttere. Ana Gros blåste tidlig inn fire mål fra distanse i tillegg til en følsom lobb.

Flere norske tekniske feil i andre enden av banen bidro til at Slovenia snudde til 7-4-ledelse. Det ble til 8–5 etter at Tjasa Stanko fikk fritt leide for naer det norske målet.

Uredd

Bakkerud

styrte mye

av

scoringspr­oduksjonen da Norge overtok føringen. Mesterskap­sdebutante­n dro til med tre mål fra distanse på kort tid og sikret 12-11 til Norge.

Tross en litt rufsete omgang i angrep med for mange unødvendig­e balltap, ledet de norske jentene med et mål (13-12) ved pause.

–Istartensy­nesjegviha­rendel tekniske feil. Det er litt ergelig. Men vi kommer mer med utover og vi klarer å lede med ett mål til pause, og jeg synes de som er utpå jobber bra, sier

??  ?? FORNØYD: Emilie Hegh Arntzen var fornøyd med det Norge leverte etter pause i møte
 ??  ?? GJENNOMBRU­DD: Ingvild Bakkerud var god i møte med Slovenia.
GJENNOMBRU­DD: Ingvild Bakkerud var god i møte med Slovenia.