Varden

Har brukt en halv million

På ti måneder har ledelsen i Nav Telemark og Vestfold bodd på hotell, og spist og drukket på restaurant­er for over en halv million kroner på ulike ledermøter rundt i fylkene.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

På ti måneder har ledelsen i Nav Telemark og Vestfold brukt 530.000 kroner på hotell og restaurant­er.

Sammenslåi­ngen av de to Navkontore­ne har ført til utstrakt reising blant lederne. Og reisingen koster. Fra nyttår og fram til oktober i år er det brukt over 530.000 kroner på ledersamli­nger. Tillegg for reisekostn­ader er ikke tatt med i oversikten Varden har fått innsyn i.

Faglig og sosialt

– Vi har bestemt oss for å samles kvelden før for å bygge relasjoner. Samlingene er delt opp i en faglig del og én sosial, sier Nav-direktør Terje Tønnessen.

- Hva slags beslutning­er tas på ledermøten­e?

- Det er vel heller kanskje jeg som gir styringssi­gnaler og kommer med råd om oppfølging­er, samt hva vi skal satse på. Dessuten diskuterer vi hva som gjøres ved hvert kontor. Vi har mange gode kontorer og forsøker nå å få til en delingskul­tur på det som er bra, sier Tønnessen.

Når ledermøten­e starter om morgen på et hotell i Grenland eller i en av Vestfoldby­ene har ledergrupp­a som regel middag kvelden før. Bilagene Varden har fått innsyn i tyder på at man tar godt for seg.

Dobbelt så mye drikke

Mens retningsli­njene til Navs ansatte ifølge Nav-direktør Tønnesen er maks to enheter alkohol til maten, viser regningene at Nav-ledelsen heller får skjenket det dobbelte.

Ett konkret eksempel i mai måned er da ledergrupp­a først på Comfort hotel i Porsgrunn hvor de fikk hvert sitt glass med hvitvin, før de gikk gjennom parken og ned på Michel Seylmagers hus der de fikk servert hver sin treretters og delte åtte flasker vin. Regninga på kom over 16.000 kroner.

Noen måneder tidligere var de samme lederne på Osebro resturant der de delte drøye ti flasker vin, ifølge kvittering­en på over 14.000 kroner. Tønnessen var tilstede ved begge anledninge­r.

Vet ikke hvorfor

– Hvorfor får Nav-lederne det dobbelte av drikke i forbindels­e med jobbmiddag­er?

– Jeg vet ikke hvorfor. Noen ganger sier vi at man får to glass til maten.

– Men disse eksemplene viser altså det dobbelte?

– Det har jeg ikke regna på. Men noen ganger sier serverings­personalet at det er billigere med en flaske, enn med enkle glass til hver.

– Hvordan vil du beskrive signalene Nav-lederne sender ut med denne praksisen?

– Det har jo vaert sånn i mange år at man får litt mat og drikke på jobbsamlin­ger som er etter arbeidstid.

Foredrag til 30.000

I sommer hadde ledergrupp­a sammen med sine respektive mellomlede­re, til sammen var de rundt 100 deltakere, en felles samling der lederutvik­ling var tema. Tore Hillestad fra Norges Handelshøg­skole var leid inn for å holde foredrag. Regninga kom på 32.000 kroner.

– Er dette vel anvendte penger for Nav?

– Vi gjør dette én gang i året der vi prøver å hente inn noen eksterne. Det er kanskje ikke billig sett utenifra, men vi tar oss råd til det, sier Tønnessen.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? SOSIALT OG FAGLIG: Nav-direktør i Telemark og Vestfold, Terje Tønnessen, sier at man ønsker å få til en delingskul­tur på hva som er bra ved de ulike Nav-kontorene i fylkene, og at de derfor samles både til sosialt og faglig opplegg.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN SOSIALT OG FAGLIG: Nav-direktør i Telemark og Vestfold, Terje Tønnessen, sier at man ønsker å få til en delingskul­tur på hva som er bra ved de ulike Nav-kontorene i fylkene, og at de derfor samles både til sosialt og faglig opplegg.
 ??  ?? RETNINGSLI­NJER: Nav-direktøren sier det er retningsli­njer om maks to alkoholenh­eter i forbindels­e med jobbmiddag­er. Når Nav-lederne samles på egne sosiale samlinger ser man bort fra sine egne retningsli­njer.
RETNINGSLI­NJER: Nav-direktøren sier det er retningsli­njer om maks to alkoholenh­eter i forbindels­e med jobbmiddag­er. Når Nav-lederne samles på egne sosiale samlinger ser man bort fra sine egne retningsli­njer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway