Varden

Ikke alle rakk fram i tide

Jørn Jansen ble både sterkt forsinket i leveringen og vitne til andres nestenulyk­ker langs speilglatt­e gater på postruta i Skien.

- Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Fire timer ut i arbeidsdag­en var han allerede en time forsinket da Varden nesten bokstaveli­g talt traff Jansen på blank is ved Telemark Museums port i Hans Houens gate.

– Rart de ikke har strødd i innersving­en der allerede, sier Jansen etter at Varden har kommet seilende mot ham.

– Men det er like ille over alt, slår han fast når klokka naermer seg 12 og han skulle vaert på en helt annen adresse på ruta, som teller 1451 kasser og stativer mellom Klosterøya og Gjerpen sykehjem.

Jansen befant seg tett på flere som hadde et ublidt møte med hardt og islagt underlag i regnet i morgentime­ne.

– Ei jente som så ut som hun var i 15-årsalderen hadde det ikke godt etter å ha falt i bunnen av Ibsentrapp­a. Hun ble tydeligvis hentet av noen hjemmefra da jeg kjørte forbi, beretter Jansen. I Alexander Kiellands gate kom han over en bilist som hadde sklidd ut i hekken.

– Jeg bor på Åfoss, og det var speilglatt der også tidlig i morges, bare så vidt jeg kom opp veien på vei til jobb, beretter postmannen.

I Tomtegata har søppelbile­n stoppet for at Robin Hansen kan stramme til kjettingen­e på begge sider etter å ha kjørt hit fra Rødmyr. Både han og makkeren har gode brodder under støvlene.

– Vi har akkurat startet ruta, så vi vet ikke hvor glatt der er på sidegatene, bortsett fra at det ser veldig glatt ut ved Snipetorp, sier renovatøre­ne uten å virke bekymret for arbeidsfor­holdene.

 ?? BEGGE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? SPEILBLANK­T: Vi møtte postmann Jørn Jansen utenfor museet i Hans Houens gate. Sporene i isen er etter journalist­ens bil.
BEGGE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM SPEILBLANK­T: Vi møtte postmann Jørn Jansen utenfor museet i Hans Houens gate. Sporene i isen er etter journalist­ens bil.
 ??  ?? MÅTTE STRAMMES: Robin Hansen strammer kjettingen på søppelbile­n i en glatt Tomtegata.
MÅTTE STRAMMES: Robin Hansen strammer kjettingen på søppelbile­n i en glatt Tomtegata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway