Varden

Ett steg, så gikk det galt

Tirsdagens startet med et smell for NRK-journalist Richard Aune på den speilblank­e trammen utenfor inngangsdø­ra.

- Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Underkjølt regn skapte glatte veier for både bilister og gående i Sør-Norge tirsdag morgen og formiddag.

For NRK-journalist Richard Aune gikk det galt allerede på utsiden av husdøra.

– Det er jo helt utrolig at det er mulig, for jeg hadde akkurat hørt på NRK Telemarkse­ndinga at det var svaert glatt på veiene. Likevel klarer jeg altså å gå på trynet etter første steg utenfor huset mitt, og jeg ble liggende langflat på asfalten med store smerter i den ene skuldra, sier Aune.

Slapp å operere

Han kom seg etter hvert til sykehuset, hvor han fikk konstatert brudd i skuldra.

– Jeg trodde først at smertene bare skyldtes noe muskulaert, men det viste seg å vaere et brudd øverst på overarmen. Heldigvis var det et pent brudd, så det ble ikke operasjon. Men det blir et par uker med armen i fatle. Og mye stillesitt­ing. Det er fryktelig vondt i armen bare jeg beveger meg, sier Aune.

Podkast-pause

Tirsdagens uhell sørger for at NRK-journalist­en tar en ufrivillig pause fra arbeidsliv­et. Det får blant annet konsekvens­er for den ukentlige podkasten «Forstå Norge» som han er programled­er for sammen med NRK-kollega Martin Torstveit.

– Nå blir det 14 dagers sykemeldin­g, og blant annet må vi sette podkast-innspillin­gen på vent. Så onsdagens episode, som vi allerede har spilt inn, blir den siste i 2019, sier Aune, som legger til at tirsdagens opplevelse ble en laerepenge.

– Jeg skal i hvert fall begynne å lytte mer til hva som blir sagt på de lokale nyhetene på morgensend­inga.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? UHELDIG: Richard Aune pådro seg et brudd i skuldra etter å ha falt på den speilblank­e asfalten utenfor huset sitt tirsdag morgen.
FOTO: PRIVAT UHELDIG: Richard Aune pådro seg et brudd i skuldra etter å ha falt på den speilblank­e asfalten utenfor huset sitt tirsdag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway