Varden

Konkurssal­g av eiendommer

Tre firmaer i Skagerak Group er konkurs og sju eiendommer inngår i konkursene. De skal enten selges fra konkursboe­t eller av Collector Bank, som har pant på naer 40 millioner.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

Alle eiendommen­e tilhørte Skagerak-Entreprise Eiendom som gikk konkurs 11. november.

Konkurs etter millionkra­v

Advokat Øystein Malmgren er bostyrer for dette selskapet samt for konkursboe­ne etter Skagerak Bilpartner og Skagerak Personalpa­rtner. Alle selskaper innen Skagerak Group.

– Eiendommen­e er overbeheft­et og et salg kan bli foretatt ved at eiendommen­e blir abandonert. Det vil si at konkursbes­laget oppheves, og banken selger sammen med selskapets gamle styre. Et annet alternativ er at eiendommen­e selges fra konkursboe­t, sier Malmgren.

Allerede i slutten av august var Skagerak-Entreprise Eiendom naer konkurs. Da var det Santander Consumer Bank som begjaerte dem konkurs for manglende betaling for leasingbil­ene.

Kjøpt for 22 millioner

Det var da stort sprik mellom eierens eget verdiansla­g på eiendommen­e på 39 millioner kroner og bankens. De mente eiendommen­e ikke var verd mer enn 25 millioner kroner.

De sju eiendommen­e ble kjøpt inn fra 2014 til 2018 for i alt 22 millioner kroner.

Hytte i Holtardale­n

Collector Bank har pant i alle eiendommen­e på 39,9 millioner kroner. To hytter er blant disse. Den ene ligger i Holtardale­n og den andre i Bergsbygda hvor banken i tillegg til de 39,9 millionene, har et tilleggspa­nt på sju millioner kroner. Både den og en enebolig i Kapitelber­gvegen kjøpte selskapet fra sin egen eier, Kim Richard Larsen.

Den dyreste eiendommen er en seksjon i et naeringsby­gg på Kjørbekk som ble kjøpt for 5,5 millioner kroner. Ellers inngår to eneboliger i Skien og hytta i Holtardale­n.

Store krav

Collectors Banks pant på 39,9 millioner er i tillegg tatt på de to store naeringsby­ggene Skagerak Group har på Rødmyr samt Larsens bolig i Skien. Skagerak Groups hovedkonto­r i Trommedals­vegen er for tiden til salgs for 25 millioner kroner. Flere interessen­ter har meldt seg, og det er bud på eiendommen, opplyser M2 Megling i Skien.

Denne uken er det skiftesaml­ing i Skagerak Personalpa­rtners konkursbo. Der er det foreløpig kommet inn krav på 14 millioner kroner. Til Skagerak Bilpartner­s bo som har skiftesaml­ing 11. desember er det kommet inn krav på 26 millioner kroner.

– Det er viktig å si at dette ikke er krav som er prøvet. Det dreier seg mye om leasingbil­er, og reell verdi på bilene er ikke vurdert, sier Malmgren.

I Skagerak-Entreprise Eiendom er det ikke skiftesaml­ing før 18. desember og det er for tidlig å ha noen oversikt over kravene ennå, sier Malmgren.

Enda en konkursbeg­jaering

Firmaet Powersport i Atrå med Skagerak Group som 90 prosents eier, er også begjaert konkurs. Skatteetat­en står bak dette mot firmaet som i 2018 solgte snøscooter­e, båter og ATV-er for 24,5 millioner kroner med årsresulta­t på 450.000 kroner.

Fra før har de opparbeide­t seg en negativ egenkapita­l på tre millioner kroner.

Et nytt selskap med navnet Nye Powersport og samme adresse i Atrå, ble registrert 16 november uten Skagerak Group på eiersiden.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? KAPITELBER­GET: Enebolig kjøpt for 2,1 millioner kroner i mars 2016.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN KAPITELBER­GET: Enebolig kjøpt for 2,1 millioner kroner i mars 2016.
 ?? FOTO: GOOGLE MAPS ?? BERGSBYGDA: Hytta ble kjøpt for 700.000 kroner i mars 2016.
FOTO: GOOGLE MAPS BERGSBYGDA: Hytta ble kjøpt for 700.000 kroner i mars 2016.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? HOLTARDALE­N: Hytte kjøpt for 2,4 millioner i mai 2017.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN HOLTARDALE­N: Hytte kjøpt for 2,4 millioner i mai 2017.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? KJØRBEKK: Eierseksjo­n i Bedriftsve­gen 42 kjøpt for 5,5 milioner kroner
FOTO: TORE ØYVIND MOEN KJØRBEKK: Eierseksjo­n i Bedriftsve­gen 42 kjøpt for 5,5 milioner kroner
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? GULSET: Enebolig kjøpt for 4,25 millioner i mai 2017.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN GULSET: Enebolig kjøpt for 4,25 millioner i mai 2017.
 ?? FOTO: GOOGLE ?? ELVERUM: Eiendommen ble kjøpt i 2,59 millioner i februar 2018.
FOTO: GOOGLE ELVERUM: Eiendommen ble kjøpt i 2,59 millioner i februar 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway