Varden

Avdød mor i Tromsø etterforsk­es for drap

Politiet etterforsk­er hendelsen der fire personer ble funnet livløse i vannet ved Tromsøya som drap og drapsforsø­k.

-

– Det som i går var en undersøkel­sessak, er nå en straffesak. Vi etterforsk­er den døde moren for drap og forsøk på drap, sa politiadvo­kat Gøril Lund i Troms politidist­rikt på en pressekonf­eranse tirsdag formiddag.

Det var klokken 17.28 mandag ettermidda­g at politiet fikk melding om en forbipasse­rende om at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet.

Da melder kom ned til vannet, ble det gjort funn av gjenstande­r, blant annet støvler, i vannkanten.

Da politiet rykket ut til området Fagereng i Tromsø, fant de fire livløse personer i sjøen 8–10 meter fra land, og det ble gitt livreddend­e førstehjel­p på stedet før de ble fraktet til sykehus.

Jobber med flere hypoteser

På pressekonf­eransen tirsdag opplyste politistas­jonssjef Anita Hermandsen at kvinnen, som er barnas mor, er i 20-årene. Barna, som alle er jenter, er født i 2012, 2015 og 2018. Moren og jenta som er født i 2012, døde på sykehus mandag kveld, mens de to andre jentene i morges ble fløyet til Rikshospit­alet med livstruend­e skader.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforsk­ningen og jobber med flere hypoteser. Én hypotese er at mor kan ha påført døden til ett av barna og den livstruend­e tilstanden til de andre barna, sier Lund.

Hun vil ikke kommentere om noen av de involverte hadde noen ytre skader da de ble funnet.

Barnas far, som bodde sammen med moren og barna, ble avhørt av politiet mandag kveld, og han har status som vitne i saken.

Kom fra Sudan

– Han ble oppsøkt på familiens hjemmeadre­sse i går kveld. Vi har ingen grunn til å tro at han er involvert i dette, sier Lund. Familien kom opprinneli­g fra Sudan. Faren kom først til Norge i 2015, mens kvinnen kom til Norge ved familiegje­nforening i 2017. De har fått midlertidi­g opphold i Norge.

Ingen av dem er kjent fra politiet fra før.

Politiet har til nå gjennomfør­t rundt ti vitneavhør og vil gjennomfør­e flere i løpet av dagen.

– Vi er fremdeles interesser­t i tips fra folk som har vaert i området, eller andre som kan vite noe, sier Hermandsen.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ETTERFORSK­ER: Politistas­jonssjef Anita Hermandsen (t.h.) og politiadvo­kat Gøril Lund opplyste tirsdag formiddag om den siste utviklinge­n i saken der fire personer ble funnet i sjøen i Tromsø mandag ettermidda­g.
FOTO: NTB SCANPIX ETTERFORSK­ER: Politistas­jonssjef Anita Hermandsen (t.h.) og politiadvo­kat Gøril Lund opplyste tirsdag formiddag om den siste utviklinge­n i saken der fire personer ble funnet i sjøen i Tromsø mandag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway