Varden

Vy på rett spor, eller ikke?

-

Etter noen minutter på Vy sine nettsider har undertegne­de kjøpt en ordinaer togbillett til Torp med retur samme dag. Kvittering og referansen­ummer mottas fra togselskap­et, og dagen før avreise kjører jeg til Nylende stasjon for å skrive ut billetten, men det går ikke.

På Vy sine hjemmeside­r informeres det om at de reisende må laste ned en app for å få gyldig billett, men jeg er ikke interesser­t i Vy sin app. Jeg vil bare ha en vanlig billett.

Etter førti minutters venting på telefon svarer en hyggelig kunderådgi­ver hos Vy og informerer igjen at jeg må laste ned togselskap­ets app for å få fram billetten, men hvis jeg ikke ønsker det kan kvittering brukes som billett.

På reisen vises kvittering­en fram for konduktøre­n. Selv om det med tydelig skrift står - ikke gyldig som billett – godkjenner han den, men på hjemturen presiseres det at kvittering ikke er gyldig som billett.

Det er ikke lett å vaere reisende hvis en ikke ønsker å benytte seg av Vy sin app, - det er faktisk enklere å parkere bilen på sykehuset eller fritidspar­ken.

Banene legges ut på anbud og private aktører fra hele Europa vil vaere med på å gi oss reisende gode togtjenest­er. For å få det til må minstepris­en heves for å lønne nye direktører, og nye apper må lastes ned. Da vil alt gå på skinner.

I desember er det nye drivere på skinnene til Kristiansa­nd. Jeg ser fram til å erfare «Go-Ahead» sine tjenester på Sørlandsba­nen.

Ole Kr. Rønningen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway