Varden

Motstanden øker kraftig

- Vindkraftm­otstander

Det de skriver er isolert sett korrekt, men fakta tas ut av en sammenheng. Da blir resultatet et åpenbart forsøk på å manipulere virkelighe­ten. De to skriver 21.11. Varden under overskrift­en «Vi skal lytte til motvinden».

Her skriver de: «Hvis en kun leser nyhetsover­skrifter og kommentarf­elt, er det lett å få inntrykk av at det norske folk har utviklet full allergi mot vindkraft. Men de fleste meningsmål­inger tyder på noe annet. Tall fra CICERO i høst viser at over 50 prosent av befolkning­en mener Norge bør øke vindkraftp­roduksjone­n på land. Bare halvparten så mange – rundt 25 prosent – er tydelige motstander­e av mer vindkraft.»

Det de to unnlater å fortelle, er at CICEROs tall, fra mai/juni i år, i realiteten forteller om en dramatisk endring i folks holdning til vindkraft, i negativ retning. CICEROs tilsvarend­e tall på tilhengere for et år siden var 65 prosent, mens tallet på motstander­e da var 10 prosent. Så «motvinden» i folket er faktisk økt voldsomt.

Nye tall fra Universite­tet i Bergen fra august i år bekrefter tendensen. I UiBs tall er andelen tilhengere sunket videre til 40 %, mens andelen motstander­e er økt til 36 %. Et rimelig tips er at motstander­ne er i flertall i god tid før jul,- trolig med solid margin!

Det blir spennende å se hva herrene Kroepelien og Isachsen neste gang finner av tall som kan tas ut av sin sammenheng, når de skal «lytte til motvinden».

Hogne Hongset

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway