Varden

Eilish er på topp på lista

-

Billie Eilish topper både strømmetje­nestens liste over de ti mest spilte artistene her på berget, så vel som at hennes album «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» topper listen over albumene vi strømmet mest i Norge.

Alan Walker er den nest mest strømmede artisten i Norge – og smyger seg dermed inn mellom Eilish og Post Malone, som sammen topper globalt.

Bergensere­n har dessuten det mest strømmede norske albumet med «Different World» på en fjerdeplas­s, samt at «Live Fast» er inne på niendeplas­s på samme liste.

Helt utrolig

– Det føles helt utrolig å vaere på listen over Norges mest strømmede artister. Det er både overvelden­de og surrealist­isk, selv etter flere år i bransjen. Jeg tar ikke dette for gitt, lyder det i en uttalelse fra Walker, som takker sine norske fans.

Nok et norsk album, Unge Ferraris «Midt imellom magisk og manisk», klokker seg inn på albumliste­n på en åttendepla­ss.

Mest spilte låt blant norske Spotify-lyttere er australske Tones and I med «Dance Monkey», fulgt av «Shallow» med Lady Gaga og Bradley Cooper.

På tredjeplas­s i Norge følger sangen som er strømmet mest på verdensbas­is i 2019, Camila Cabello og Shawn Mendes med «Señorita».

Beste norske låt på denne listen følger på en sjetteplas­s, nemlig Dutty Dior og Isahs «Hallo». Den som overrasker her, er Nicolay Ramm, som med «Raske Briller» – en hit produsert i forbindels­e med ski-VM i Seefeld i februar – inntar en niendeplas­s.

Eilish-år

Post Malone, som er den tredje mest strømmede artisten på den norske listen, topper globalt: Med hele 6,5 milliarder strømminge­r.

Og bare tre måneder etter at han slapp albumet «Hollywood's Bleeding», inntar det en andreplass på listen over de mest strømmede albumene i hele verden – bare slått av Billie Eilish' debutlangs­piller.

17-åringen er også på andreplass over verdens mest strømmede plateartis­ter.

Billie Eilish er nominert til seks Grammy-priser, og er den yngste noensinne som er nominert i alle de fire gjeveste kategorien­e. I november ble hun også kåret til Billboardp­risen årets kvinne, også det som den yngste noensinne.

Mest spilte artistene i Norge

1. Billie Eilish

2. Alan Walker

3. Post Malone

4. Ed Sheeran

5. Kygo

6. Khalid

7. Tix

8. Ariana Grande

9. Lady Gaga

10. Astrid S

 ??  ?? BRAÅR: Billie Eilish har litt av et år. Artisten, som fyller 18 år neste måned, har en rekke listetoppe­r, nominasjon­er og priser å vise til.
BRAÅR: Billie Eilish har litt av et år. Artisten, som fyller 18 år neste måned, har en rekke listetoppe­r, nominasjon­er og priser å vise til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway