Varden

Sportssjef­en i Odd er fornøyd

Han forstår og føler på skuffelsen, men Odds sportssjef minner om at veien går videre - og kaller 2019 en god sesong, ut fra antatte forutsetni­nger.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Fjerdeplas­s i serien, semifinale i cupen og finale i junior-NM. Det er en meget god sportslig sesong ut fra det vi planla, sier Tore Andersen noen dager den store nedturen i Haugesund.

Senker skuldre

Andersen vet at skuffelsen over medaljene og E-cupen som forsvant, trenger litt tid til å gi seg, og synes det er like greit at alle parter senker skuldre og kopler ut sesongen som var.

Han vet også at det er en jobb å gjøre når det gjelder å planlegge den neste, og at spørsmål om kontrakter neppe tar den samme ferien som det sportslige apparatet og spillerne har startet i desember.

Samtidig er det ikke tiden for å stresse disse avgjørelse­ne, mener Andersen tidlig i desember, like etter sesongslut­t.

22 med kontrakt

– Vi har 22 spillere under kontrakt per 1. januar, hvorav to av disse utløper til sommeren. Vår jobb er å bygge en stall som skal kjempe i Eliteserie­n også neste år, og den jobben pågår egentlig hele tiden, selv om vi nå lar spillerne få litt fri.

Nigeriansk­e Onyekachi Hope Ugwuadu, «Kachi» blant venner, og Mjølner-spilleren Elias Skogvoll, er allerede signert med tanke på neste sesong.

Fagermo-prat

Odd har også en trener som, ved årsskiftet, går inn i siste år av sin kontrakt.

– Dag-Eilev Fagermo skal vi selvsagt snakke med. Vi har sagt at det ville bli etter sesongslut­t, og tar det når det er tid og anledning. Som sagt, vi tror det er greit at alle får litt tid til annet nå rett etter sesongslut­t, sier Andersen

Ingen mer enn spillerne

Den rutinerte fotballman­nen tror de fleste vil se tilbake på 2019 som noe å vaere bekjent av, selv om man var veldig naer noe enda bedre.

En opptur etter niende- og sjetteplas­s de to siste årene.

– Vi har gjennomfør­t en veldig god sesong rent sportslig, men alle føler likevel på denne skuffelsen her og nå. Og ingen føler mer på det enn spillerne og det sportslige apparatet, understrek­er Andersen.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ?? TID OG ANLEDNING: Odds sportssjef, Tore Andersen, skal snakke kontrakt med Fagermo, når det er tid og anledning.
FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX TID OG ANLEDNING: Odds sportssjef, Tore Andersen, skal snakke kontrakt med Fagermo, når det er tid og anledning.
 ?? FOTO: JAN KÅRE NAESS, NTB SCANPIX ?? NEDTUR: Sondre Rossbach og Odd med på en sesongavsl­utning som ble en stor nedtur i Haugesund søndag.
FOTO: JAN KÅRE NAESS, NTB SCANPIX NEDTUR: Sondre Rossbach og Odd med på en sesongavsl­utning som ble en stor nedtur i Haugesund søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway