Varden

Edruelig håndheving

-

▶ Parkbiogra­fen er blitt tildelt en prikk for å ha publisert et bilde på sin Facebook-side. I det opprinneli­ge varselet fra kommunen, som er sendt av fagleder for bevillings­saker, Eva Ulvin, står det blant annet at «bildet viser et interiørbi­lde fra skjenkeste­det med en gjest som er helt sentral i bildet og drikker av et lite glass med drikke. I bakgrunn skimtes baren i lokalet».

▶ Bildet viser ingen gjest, men er fra teaterfore­stillingen «Peer på pub» og er av skuespille­r Martin Karelius Østensen som tilsynelat­ende drikker noe fra et shot-glass. Skuespille­ren drikker vann, ifølge Parkbiogra­fens driver, Linn Thomassen, som først trodde at prikktilde­lingen «var en dårlig spøk» og at hun «må jo bare le av det».

▶ Kommunen er likevel ikke til å rikke, og svarer at «selv om historien rundt bildet inngår i et større kulturelt arrangemen­t kan bildet likevel bli tolket som reklame for alkoholhol­dig drikke».

▶ Som hovedregel er det bra at vi har et forbud mot å reklamere mot alkohol. Vi er også for en streng håndheving av skjenkereg­lene. Det tror vi også bransjen opplever som helt kurant. Det begynner imidlertid å bli mange eksempler på overtredel­ser som, i sum og langt på vei, er egnet til å undergrave regelverke­ts legitimite­t, enten det dreier seg om disse bildene fra en teaterfore­stilling, prikktilde­ling til en butikk i Bamble etter at noen drakk øl på parkerings­plassen eller at en butikk i Porsgrunn fikk prikk fordi noen flasker alkoholfri øl var feilplasse­rt i sammen med alkoholhol­dig drikke.

▶ Regelverke­t må tolkes og håndheves, men på en edruelig måte. Tom Erik Thorsen

Sjefredakt­ør

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway