Varden

Ble slått konkurs

Omsetninge­n er halvert på fire år.

- Alexander.lehmann@varden.no

Alexander Lehmann

▶ TINN

Selskapet Powersport AS ble slått konkurs i Nedre Telemark tingrett onsdag morgen. Det var Skatteetat­en som begjaerte selskapet konkurs, etter at det hadde unnlatt å betale 631.498 kroner i moms, og 288.470 kroner i skatt.

Det blir et totalt krav på 919.968 kroner. Det endelige beløpet blir litt høyere, på grunn av påbeløpte renter.

Selger båter og vannscoote­re

Powersport er en butikk og verksted som blant annet selger båter og vannscoote­re i Atrå, i Tinn kommune.

Styreleder i selskapet møtte ikke i retten, men ble oppringt. Han erkjente skattekrav­et, og at selskapet er insolvent.

Powersport har hatt høye inntekter over flere år, men ikke store overskudd. I 2015 omsatte selskapet for hele 49,1 millioner kroner, men hadde et underskudd før skatt på 2,9 millioner kroner.

I 2016 var underskudd­et på 339.000 kroner før skatt, og 1,6 millioner i 2017. Innen 2018 hadde omsetninge­n falt til 24,5 millioner kroner, men selskapet klarte å oppnå et overskudd på 450.000 kroner før skatt.

Nytt selskap

Samtidig var egenkapita­len tapt i sin helhet, og på minus tre millioner kroner. Powersport hadde samme år bokførte verdier til 6,4 millioner kroner, og en samlet gjeld på 9,5 millioner kroner.

Ifølge det som eksisterer av informasjo­n om bedriften er selskapet eid 89,95 prosent av Skagerak Group, som også er involvert i en rekke konkurssak­er, mens resten er eid av Jan Petter Slettemo. I årsberetni­ngen for 2018 står det dog at det jobbes med å overføre aksjene til davaerende daglig leder Slettemo.

Ifølge kunngjørin­gene i Brønnøysun­dregistren­e fratrådte Slettemo som daglig leder

6. november 2019. Det samme gjelder davaerende styreleder Kim Richard Larsen, som eier Skagerak Group.

16. november ble selskapet Nye Powersport etablert, med Slettemo som daglig leder og samme adresse som det forrige selskapet. Dette selskapet ble startet med en aksjekapit­al på én million kroner.

 ?? FOTO: GOOGLE ?? KONKURS: Powersport i Atrå er slått konkurs.
FOTO: GOOGLE KONKURS: Powersport i Atrå er slått konkurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway