Varden

Vil fjerne smutthull

Det kan bli slutt på gratis smutthull. Et konsulentf­irma anbefaler parkerings­avgift fra første minutt i Porsgrunns sentrum.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ PORSGRUNN

Konsulente­r i Rambøll har foretatt en utredning på oppdrag fra kommunen. Den konkludere­r med at det er nok offentlige parkerings­plasser i sentrum.

Problemet er at mange av dem blir kapret av ansatte i byen – på bekostning av kundene.

De fleste kommunale plassene er som kjent gratis i to timer. Det har ført til at ansatte, flere av dem med lønnsslipp fra kommunen, løper ut og inn for å flytte bilen.

På den måten unngår de bot, men snyter kunder for parkerings­plass.

Varden har tidligere skrevet flere artikler om problemet, som har fortsatt til tross for at kommunen som arbeidsgiv­er har sendt ut klare meldinger om at situasjone­n er uholdbar.

En parkerings­avgift fra første minutt skal hindre dette.

Skal samarbeide

Porsgrunn Min by er invitert til å samarbeide om en ny parkerings­ordning. Styreleder Kåre Fostervold er glad for samarbeide­t. Han vil ha mer kjøtt på beinet før han feller en endelig dom over konsulents­elskapets dom.

-Vi ønsker blant annet å hente inn informasjo­n om hvordan de besøkende bruker byen, sier han.

Han mener det eneste fornuftige er at private og offentlige parkerings­plasser behandles likt.

-Hvis bare den offentlige delen får avgift, vil presset flytte seg over på de private plassene, sier han.

Offentlige plasser langs fortauene i Porsgrunn sentrum er uten avgift. Men parkeringe­n er tidsbegren­set – og trafikkbet­jentene følger med. Etter to timer kan det ligge en gul plastremse på frontruta. På de øvrige parkerings­plassene blant annet ved Hammondgår­den, er det også gratis i to timer, men da slår det inn en avgift fra og med den tredje timen.

Behandles i mars

Nå kan altså skogen av automater blir langt tettere hvis det går den veien den siste rapporten anbefaler.

Men det er langt igjen. Først skal kommunen lytte til innspill fra berørte parter. Først mars neste år blir det lagt fram en sak til politisk behandling.

Rambøll har telt seg fram til 1.444 tilgjengel­ige plasser på gater og kommunale plasser. De har inkludert både Sundjordet, deler av Bjørntvedt og Vestsida. Med Down Town og andre private plasser blir tallet på mellom 4000 og 5000.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? VENTER: Kåre Fostervold vil vente og se før han uttaler seg om parkerings­avgift i byen.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN VENTER: Kåre Fostervold vil vente og se før han uttaler seg om parkerings­avgift i byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway