Varden

Nå smiler de igjen

Livet smiler igjen for eierne og driverne av klesbutikk­en Victoria & Henrik i Lunde.

- Andreas.soltvedt@varden.no

Andreas Soltvedt

▶ NOME

Mandag 18. november begynte det å brenne i sentrumsby­gget i Lunde der klesbutikk­en Victoria & Henrik holder til. Dermed ble det også bråstopp i den viktige julehandel­en for eierne og driverne av butikken, Linda Gunnerød og Karin Kjeldal.

Har jobbet «dag og natt»

Forsikring­ene sine hadde Gunnerød og Kjeldal på stell. Likevel var det mye som måtte gjøres i lokalet før det igjen skulle bli mulig å drive butikk. Nå er imidlertid alt klart og de siste nye varene på vei inn dørene. Torsdag blir det reåpning. Og gjett om damene og deres medhjelper­e gleder seg.

– Nå er det bare det morsomme igjen. Men det har vaert tungt med lange dager og vareopptel­linga som tok en «evighet», sier Karin Kjeldal til Varden dagen før gjenåpning­sdagen.

– Vi har jobbet stort sett hver eneste dag siden brannen - og gjerne fra vi sto opp til vi la oss - for å komme i gang igjen, fortsetter Linda Gunnerød.

– Men brannen ga oss også et «spark bak» når det gjaldt å freshe opp og male butikken. Vi hadde tenkt å gjøre det i fjor, men har fått gjort det nå. Det er vi glade for, sier Karin Kjeldal muntert.

Reddet av forsikring

Selv om butikken igjen skal holde åpent har Gunnerød og Kjeldal mistet to og en halv uke av den viktige førjulshan­delen.

– Hvordan påvirker dette driften?

– Heldigvis har avbruddsfo­rsikring. Den burde alle bedrifter ha og er veldig viktig for oss. Hvis ikke måtte vi nesten vurdert hva vi skulle gjort, eller i hvert fall åpnet i løpet av få dager etter brannen, sier Karin Kjeldal.

De to butikkdriv­erne og -eierne er svaert takknemlig­e for all støtten de har fått i tiden etter brannen.

– Vi har fått vanvittig god hjelp av så mange rause folk. Vi ha fått hjelp med maling, forsikring­sselskap og advokat. Vi har fått middag på døra, kringle og kaffe. Folk har stått og sjauet. Hjelpen har kommet fra fjern og naer. Noen av hjelperne er folk vi ikke har kjent veldig godt, forteller Linda Gunnerød.

– Det har vaert skravling i timevis. Jeg tror folk har kost seg også. Det har vaert kjempefint, legger Karin Kjeldal til.

Skrur på lysene i butikken

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret var tidlig ute og oppfordret folk til å utsette julehandel­en til Victoria & Henrik var på beina igjen.

– Det var veldig fint gjort for oss at hun gjorde det, sier Linda Gunnerød.

– Hva venter folk torsdag? – Det er åpning, og vi er blitt lovet kake av Bjørg (Tveito Lundefaret red. anm.). Dessuten skrur vi på lysene i butikken igjen. Etter brannen har vi slukket lysene når vi har gått for dagen. Det har folk kommentert...

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ÅPNER ETTER BRANNEN: Marie Maeland (t.v.), Linda Gunnerød, Karin Kjeldal og Ingrid Sandsodden smiler igjen, og er klare til å ta imot kunder igjen i butikken Victoria & Henrik.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ÅPNER ETTER BRANNEN: Marie Maeland (t.v.), Linda Gunnerød, Karin Kjeldal og Ingrid Sandsodden smiler igjen, og er klare til å ta imot kunder igjen i butikken Victoria & Henrik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway