Varden

Har ambisjoner om å

Sist sesong trente Stig Haddal Uraedd, som han var naer å ta til 3. divisjon. Neste sesong er han trener på motsatt side av byen - i Pors.

- Redvikar1@varden.no

Eirik Haugen (vikar)

▶ PORSGRUNN

Vi møtte den nye Pors-treneren i klubbhuset på Vestsiden. Haddal føler seg klar for nye oppgaver etter tre år i Uraedd.

– Jeg er veldig fornøyd med årene jeg har hatt i Uraedd. Vi kom til et veiskille, og derfor er jeg glad for å ha fått muligheten i Pors. Det er en tradisjons­rik klubb det er bra interesse rundt. Sånn sett er det et større potensial for å gjøre noe mer her. Dette syntes jeg det ville vaere spennende å jobbe med.

Ikke lang dialog

Den nye Pors-treneren forteller at dialogen mellom klubbene ikke var av det aller lengste slaget.

– Pors sendte en henvendels­e før sesongen var over i Uraedd, og da var responsen fra meg at jeg ikke ville prate med Pors før sesongen var over. Vi ønsket å fokusere på sesongen og målene vi hadde med Uraedd. Etter sesongen tok Pors opp tråden igjen, og etter det har vi hatt flere samtaler. Dialogen har vaert god.

Haddal er klar på at han har ambisjoner som trener.

– Som trener ønsker jeg ikke vaere i 4. eller 3. divisjon i all framtid. Jeg ønsker å ta nye steg. Det er supert om jeg har funnet en klubb som vil vaere med på det. Dersom jeg en dag skal kunne kvalifiser­e meg til en jobb i toppfotbal­len, er det viktig for meg å vaere et sted som kan hjelpe meg den veien. Uraedd har vaert bra for meg på den veien i tre år, og etter samtalene med Pors opplever jeg at det er en klubb som passer meg godt nå.

Ny driv

Haddal opplever rundt Pors.

– Folkene i Pors virker å ønske en ny driv for å få til noe. Det er noen nye ressurser i klubben som ønsker å bygge opp en solid klubb og et A-lag som er bedre enn det som er tilfellet per nå.

Klubbens ambisjon vil på sikt vaere opprykk til 2. divisjon.

– Mitt inntrykk er at klubben ønsker et opprykk, og det er også min ambisjon. Vi må uansett skynde oss langsomt. Her er det en spillergru­ppe, en klubb og en trenerkaba­l som må gjøre en helhjertet jobb, og så vil resultatet av det forhåpentl­igvis vaere bedre enn denne sesongen (sjuendepla­ss). På sikt må man lenger, men det ligger potensial en ny giv og rammer her som kan vaere mer enn en klubb i 3. divisjon.

Tidligere spiller

Haddal var selv Pors-spiller i sin aktive tid som fotballspi­ller. Nå skal han altså trene klubben han selv en gang spilte for.

– Det blir en annen rolle. De to periodene jeg hadde her var i grunn ganske korte. Fremdeles er det veldig mange av de samme ansiktene som er her.

Nå ønsker Haddal å ta klubben opp og fram.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal vaere offensive og rause. I tillegg skal vi selvsagt vaere positive. Det er kun fordeler for oss om vi er positive i alt vi foretar oss.

Treneren er klar på at han øn

 ??  ?? TRIO:: Pors har ansatt Stig haddal (t.v.) som ny trener. Anders Haugseth (t.h.) blir ny assistentt­rener. I midten Gert Willumsen
TRIO:: Pors har ansatt Stig haddal (t.v.) som ny trener. Anders Haugseth (t.h.) blir ny assistentt­rener. I midten Gert Willumsen
 ??  ?? NY TRENER: Stig Haddal er den nye Pors-treneren. Kanskje er han mannen som leder dem opp en divisjon?
NY TRENER: Stig Haddal er den nye Pors-treneren. Kanskje er han mannen som leder dem opp en divisjon?
 ??  ?? FORNØYD: Stig Haddal hadde tre fine sesonger som trener i Uraedd.
FORNØYD: Stig Haddal hadde tre fine sesonger som trener i Uraedd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway