Varden

– Her får du varme og smil

Som eier og driver av «Gimsøy blomsterfo­rretning» har kundenes opp- og nedturer vaert en sentral del av Anne Grethe Vasdal Fykeruds virke.

- Caroline TarAngen caroline.tarangen@varden.no

▶ SKIEN

– Hun har en egen evne til å se mennesker og høre hva de ønsker og tenker. Det gjør også opplevelse­n rundt det å kjøpe og gi bort blomster helt unik, sier kunde og venninne Elin Wathne.

Hun tipset Varden om Anne Grethe, som i dag får den velfortjen­te julekringl­a.

– Her får du ikke bare blomster, du får varme og smil. Hun er interesser­t i hva du har lyst til å få ut av opplevelse­n. Jeg kan levere en vinflaske og få den lekkert dekorert tilbake. Det blir så personlig, skryter hun, og ser bort på blomsterek­sperten.

Andre generasjon

Anne Grethe har vaert i blomsterbr­ansjen helt siden barndommen. Faren hennes, Øistein Vasdal, bygde opp Vasdal handelsgar­tneri etter krigen, og datteren var ivrig med som hjelper. I 1962 flyttet familien inn ved gartneriet og Anne Grethe utdannet seg senere både som gartner og blomsterde­koratør.

I 1978 kjøpte hun Gimsøy blomsterfo­rretning, før hun senere flyttet til Skobi. I 1991 flyttet hun virksomhet­en til Gråten, hvor hun har drevet og eid familiens blomsterfo­rretning siden.

– For rastløs for å ta ferie

Selv tar hun ikke mer enn én uke ferie hvert år.

– Jeg har akkurat vaert i Mallorca en uke, men ellers er det jobb hele året. Jeg kunne selvsagt tatt mer fri, men det har blitt en livsstil. Jeg er for rastløs, sier hun og ler.

Anne Grethe forteller at hun kan stå opp midt på natten for å binde blomster, og nå i førjulstid­en plinger det i døra på «Lillys butikk» til stadighet. Én kunde skal ha krans til kirkegårde­n, mens tre buketter samtidig sendes til sykehuset. Dem er det ektemann, sjåfør og IT-sjef John som bringer.

– Jeg har mange faste kunder fra hele byen. Det er jo helt klart sterk konkurrans­e fra dagligvare­butikkene, men da er det godt å kunne tilby noe av det lille ekstra, smiler hun.

 ??  ??
 ??  ?? FÅR HJELP: Anne Grethe får god hjelp av ektemann, sjåfør og IT-sjef John, og Ann Bith Pedersen. Til høyre står Elin Wathne, som var med og delte ut kringla.
FÅR HJELP: Anne Grethe får god hjelp av ektemann, sjåfør og IT-sjef John, og Ann Bith Pedersen. Til høyre står Elin Wathne, som var med og delte ut kringla.
 ??  ?? BLOMSTERSJ­EF: Anne Grethe Vasdal Fykerud har drevet med blomster hele livet.
BLOMSTERSJ­EF: Anne Grethe Vasdal Fykerud har drevet med blomster hele livet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway