Varden

Først og fremst en ukultur

-

▶ I november i år avslørte Varden at det har vaert en praksis med faste, ukentlige møter mellom ordfører, varaordfør­er, rådmann og assisteren­de rådmann, hvor alt fra innkalling, sakskart og referater er hemmelige. Avisen har kunnet dokumenter­e at det mye omtalte «fest-tilskuddet» på 400.000 kroner var tema i disse møtene. Fylkesmann­en har nå bestemt at Skien kommune bør gi innsyn i møterefera­tene fra møtene, og kommunen må gå gjennom rundt 2.500 møtepunkte­r og vurdere om allmennhet­ens interesse skal veie tyngre enn deres egne behov for unntak. Det skjer etter at TA ba om innsyn i samtlige referater.

▶ Fungerende ordfører Trond Ballestad (Sp) sier at de skal gjennomgå vedtaket med kommuneadv­okaten og at «vi legge opp en møteform som er på innsida av loven». Han mener også at møtene «har ingen hensikt». Ap-gruppelede­r Rolf Erling Andersen omtaler møtene som «bare tull» og at «de kan ikke møtes på denne måten med administra­sjonen».

▶ Møtene er ikke bare tull, men et uttrykk for det vi oppfatter som en ukultur der man arbeider for å holde dørene lukket; i 2018 ble ordfører Hedda Foss Five (Ap) tvunget til å avvikle praksisen med hemmelige gruppelede­rmøter - en praksis hun forsvarte iherdig. Året før kunne Varden fortelle om en hemmelig møtepraksi­s om formålsbyg­g og byutviklin­g. Nå tvinges kommunen igjen til å åpne opp.

▶ Dette er vi glade for, samtidig som det er dypt urovekkend­e at det – nok en gang – blir tydeliggjo­rt at Skien kommunes ledelse tilsynelat­ende foretrekke­r å lede kommunen bak lukkede dører og i skjul for offentligh­eten.

▶ Tåler ikke Skiens politikere åpenhet?

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway