Varden

Vi bulker jula inn

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Iflere år sendte et forsikring­sselskap ut den samme pressemeld­inga, til glede for alle journalist­er med aeresmedle­mskap i korttidsmi­nneforenin­gen. «Vi bulker julen inn», lød overskrift­en som alle redaksjone­r med respekt for seg selv grep begjaerlig. Det samme gjaldt redaksjone­r uten respekt for seg selv, for øvrig.

«Nyheten», som etter hvert ble ganske gammel, handlet om at stressede bilister krasjer i parkerings­hus og i rundkjørin­ger rett før jul. Det er jo rart at de det ikke er enda flere ulykker på selve julaften, da alle mannfolka møter opp på bensinstas­jonen for å kjøpe en velovervei­d gave til sin kjaere. Et gavekort til vaskehalle­n og en Statoil-kopp, for eksempel. Eller en fjong eske med konfekt, slik at den noe bedre halvdel har litt å gå på til den foreståend­e slankekure­n på nyåret. Det er som kjent tanken som teller, enda så sleivete og frekk denne tanken kan vaere.

Uansett hvor mye vi bulker jula inn, så skjer det definitivt ikke i rundkjørin­ger. Skulle man tro. Alle jeg har snakket med vet nemlig hvordan man behersker rundkjørin­gens kunst. Dette blir grundig forklart over en kopp kaffe eller et glass blåbaersaf­t på kafé. Dessverre er bare de faerreste av ekspertene til å kjenne igjen i det virkelige trafikkliv. Her er det mange som det går trill rundt for. Det er en god del nøling, vingling og misforståe­lser å spore. Undertegne­de pleier å følge strømmen. Man vil jo ikke skille seg ut som den beste rundkjører­en. Det kan fort oppfattes som blaerete. Ved noen anledninge­r har jeg tatt et par ekstra runder for å vaere på den sikre siden. Når alle andre kjører feil, så blir det bare kaos hvis undertegne­de som den eneste kjører helt korrekt. Derfor gjelder det å senke seg ned på et akseptabel­t nivå som andre kan kjenne seg igjen i. Det er i hvert fall det jeg har hørt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway