Varden

– Jeg er egentlig helt sjokkert

Kvinnen, som eide hunden Bentley, synes det er svaert vanskelig å forstå at mannen som skjøt hunden hennes er frifunnet i tingretten.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Hovedforha­ndlingen ble ført i Nedre Telemark tingrett sist mandag. Av domsslutni­ngen framgår det at tingretten tror på mannens forklaring om at han trodde hunden var en ulv. Som omtalt i Varden har tingretten derfor vurdert om handlingen samsvarer med rettslige standarder for avliving av ville dyr. Dette mener retten er tilfellet. Mannen i 50-årene er derfor blitt frifunnet.

Vanskelig å forstå

Kvinnen, som eide Bentley, synes det er vanskelig å ta inn over seg dommen fra Nedre Telemark tingrett.

– Dette er veldig vondt. Jeg er egentlig helt sjokkert, sier kvinnen til Varden om domskjenne­lsen som også er kommet ut i offentligh­eten.

Hundeeiere­n tør foreløpig ikke mene noe om hvorvidt dommen kan bli anket inn for lagmannsre­tten. Hun er uansett klar på at hun synes det er vanskelig å forstå at mannen som skjøt Bentely kan bli frikjent, hele situasjone­n rundt hundedrape­t tatt i betraktnin­g.

– Han sier han trodde det var en ulv han skjøt. Når fant han ut at det ikke var en ulv, men en hund? Bentley ble funnet begravd. Jeg synes saken er veldig, veldig vond, sier kvinnen som eide familiehun­den.

Glad for dommen

Den frikjente mannen i 50-årene sier til Varden at han har mottatt dommen med lettelse. I retten sa han at han var helt sikker på at det var en ulv han så dagen da skuddene falt.

– Ble dommen slik du forventet?

– Jeg regnet med at det å vise til nødvergere­tten kunne virke. Saken har ikke vaert noe lystig. Den har kvernet litt hele tida. Det kjennes greit å komme dit hvor vi er nå, sier mannen i en kommentar.

Han er klar på at han ikke vil føre saken alene dersom dommen skulle bli anket inn for lagmannsre­tten.

– Da vil jeg i så fall alliere meg med Norsk Sau og Geit, eller Norges Bondelag i og med at det er prinsipper rundt nødvergere­tten som vil bli temaet. Så da får jeg eventuelt ha med noe «tyngre skyts», sier mannen i 50-årene.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKUTT OG BEGRAVD: Hunden Bentley - her i en tidligere hyggestund med husets minstemann.
FOTO: PRIVAT SKUTT OG BEGRAVD: Hunden Bentley - her i en tidligere hyggestund med husets minstemann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway