Varden

Hotell begjaert konkurs

For andre gang er driftssels­kapet til Morgedal hotell begjaert konkurs.

- Alexander Lehmann alexander.lehmann@varden.no

▶ KVITESEID

Dette framkommer av berammings­listen til Vest-Telemark tingrett. Fem ansatte ved hotellet har begjaert driftssels­kapet Morgedal Hotell Drift AS konkurs.

Det er andre gang i år at selskapet blir begjaert konkurs. Forrige gang var i august. Den gang var det Skatteetat­en som begjaerte selskapet konkurs, etter at det skyldte 1,2 millioner kroner.

Partene kom dog til enighet om en nedbetalin­gsplan. Skatteetat­en trakk konkursbeg­jaeringen sin.

Ikke kjent

Hotellsjef­en er ikke kjent med konkursbeg­jaeringen når Varden tar kontakt. Hun sier at det ikke kan vaere noen av de ansatte ved selve hotellet i Morgedal, men andre ansatte som kan ha kommet inn i selskapet etter eier Halstein Sjølie tidligere i år kjøpte opp andre bedrifter.

– Det blir ordnet, ellers alt bra her, skriver Sjølie i en tekstmeldi­ng til Varden.

Irina Telnes er prosessful­lmektig for arbeidstak­erne som har begjaert selskapet konkurs. Hun bekrefter til Varden at det er snakk om fem personer som har ubetalte lønnskrav i selskapet.

Mange problemer

For problemene har tårnet seg opp gjennom høsten for advokat og hotelleier Sjølie fra Moss.

Han forsøkte å kjøpe en rekke hoteller, blant annet Seljord hotell, men betalingen­e kom aldri. I oktober fikk han forbud mot å drive med eiendomsme­gling av Tilsynråde­t for advokatvir­ksomhet.

1. november meldte NRK Østfold at Økokrim gikk til aksjon mot kontorene til Sjølie, og at han var siktet for grovt underslag på 30 millioner kroner.

To selskap

Selve hotellet og eiendommen ligger i selskapet Morgedal Hotell Eiendom AS. Begge selskapene er eid av Exodus Holding AS, som er Sjølie sitt holdingsel­skap.

Under forrige konkursbeh­andling hevdet Sjølie overfor pressen at 2019 har vaert et fantastisk år omsetnings­messig, og at det hele skulle ordne seg.

Driftssels­kapet omsatte for 3,4 millioner kroner i 2017, og hadde et stort underskudd på 7 millioner kroner før skatt. Regnskap for 2018 er fortsatt ikke sendt inn til Brønnøysun­dregistere­t.

Behandles i januar

Konkursbeg­jaeringen skal behandles i Vest-Telemark tingrett 6. januar neste år.

 ?? FOTO: ARKIV ?? MORGEDAL HOTELL: Ansatte har begjaert hotellet konkurs.
FOTO: ARKIV MORGEDAL HOTELL: Ansatte har begjaert hotellet konkurs.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway