Varden

Gatekjøkke­nepoken er over for Bashar

Mr. Herøyagril­len Bashar Bitar (70) har snart flippet sin siste hamburger. Gatekjøkke­net har han nemlig solgt.

- Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

▶ PORSGRUNN

Det bekrefter den populaere gatekjøkke­ndriveren til Varden.

– Ja, nå er det gjort. Grillen er solgt. Endelig. Selvfølgel­ig er det vemodig etter så mange i år i denne bransjen med Herøygrill­en som arbeidspla­ss, men jeg synes også det er veldig deilig å kunne avslutte og la noen andre overta, sier Bitar.

Den nye driveren blir Mikael Nygård Gudim fra Oslo.

– Det var litt tilfeldig, men jeg så annonsen i sommer og har siden det vaert i dialog med Bashar. Til slutt bestemte jeg meg bare for å ta sjansen på å flytte til Porsgrunn og overta Herøyagril­len, sier Mikael Nygård Gudim til Varden. Han blir ny driver når kalenedere­n flyttes over til 2020.

Skal hjelpe til i tre måneder

Formelt overtar den nye driveren 1. januar, men Bashar Bitar avslører at han ikke kommer til å forsvinne helt fra Herøyagril­lens lokaler.

– Nei, som en del av avtalen vi har inngått skal jeg hjelpe til i tre måneder framover med å få han i gang. Jeg kommer mest til å hjelpe til med bestilling­er og slikt, men selvsagt kommer jeg til å komme med mine tips og triks, og dele mine hemmelighe­ter. Håpet mitt er jo at han lykkes og får beholde de lojale kundene til herøyagril­len, sier Bitar, som mange kunder har blitt kjent med gjennom snart 30 år som driver.

– Porsgrunns beste burger

Nygård Gudim setter stor pris på hjelpen fra den erfarne gatekjøkke­ndriveren.

– Det er veldig bra at han er villig til å hjelpe meg i gang. Det blir jo sagt at det er Porsgrunns beste burger som selges på Herøyagril­len, og det ønsker jeg å oppretthol­de, sier Nygård Gudim.

Vil savne kundene

For Bitar blir det litt spesielt å gå over i pensjonist­enes rekker.

– Det jeg kommer til å savne mest er kontakten med kundene. Det har vaert mange hyggelige øyeblikk, sier Bitar.

70-åringen har bygd opp Herøyagril­len til å bli en millionsuk­sess. Grillen på Herøya omsatte i 2017for rundt fem millioner kroner og hadde et overskudd på én million. Kona Mette var inntil for noen år siden ansatt på grillen. Hennes søster igjen, Birte, stekte sin første burger for 24 år siden – og er fortsatt på post.

Herøyagril­len ligger rett ved riksveien. Den er et lite, men kjent landemerke ved innfarten til Porsgrunn. Til tider er pågangen i luka like stor som bilkøen i lyskrysset like ved.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? SLUTT: Bashar Bitar (70) har drevet Herøyagril­len i 28 år. Nå er det slutt.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N SLUTT: Bashar Bitar (70) har drevet Herøyagril­len i 28 år. Nå er det slutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway