Varden

Støre vil ikke stille seg i veien for Giske

Trøndelag må selv avgjøre hvem som skal fronte fylkeslage­t videre, sier Arbeiderpa­rtiets leder Jonas Gahr Støre.

-

– Trøndelag avgjør valg av sin ledelse og hvem de vil at skal fronte det fylket inn på 2020-tallet. Det er deres valg, sier Støre til NTB.

Han har ingen planer om å stille seg i veien for partidemok­ratiet.

Bakteppet er en artikkel i Adresseavi­sen mandag der avisa skriver at Giske er favoritt når Trøndelag Ap skal velge fylkeslede­r.

Årsmøtet i Trøndelag Ap holdes fra 20. til 22. mars neste år.

Giske selv ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB, og han har ikke svart på om han vil stille som kandidat.

Det er heller ikke avklart om sittende fylkeslede­r Per Olav Skurdal Hopsø ønsker gjenvalg.

Turbulent tid

Støre understrek­er at Trøndelag Ap har vaert igjennom en turbulent tid.

– De har en fylkeslede­lse i dag som har måttet ta ansvar, og som har tatt ansvar på en måte som jeg mener det står stor respekt av. Men nå får de avgjøre dette gjennom sine lokale prosesser, og sånn er det, sier Støre.

Han utelukker ikke at Giske kan få en mer aktiv rolle i partiet fram mot valget i 2021.

– Vi trenger at alle valgte i Arbeiderpa­rtiet bidrar og trekker i samme retning og bruker kompetanse­n sin der den er etterspurt og der den trengs, sier Støre.

– Og alle trengs, fortsetter han.

Metoo

Giske gikk av som nestleder i

Arbeiderpa­rtiet i januar 2018 i kjølvannet av varsler om seksuell trakasseri­ng og upassende oppførsel.

Arbeiderpa­rtiet konkludert­e i etterkant med at Giske i flere av sakene hadde brutt partiets interne retningsli­njer mot seksuell trakasseri­ng.

Giske selv har sagt at han er lei seg for hendelser som var upassende og ubehagelig­e. Men han har avvist anklagene om seksuell trakasseri­ng og karakteris­ert enkelte av varslene som grunnløse og falske.

Da Trondheim Ap allerede i fjor foreslo å ta Giske inn i fylkeslage­ts ledelse, utløste det mye debatt. Så dukket VGs såkalte dansevideo­sak opp i februar, og valgkomite­en valgte å vrake Giske.

VG er i ettertid felt i Pressens Faglige Utvalg for sin dekning av videooppta­ket fra Bar Vulkan.

Fornøyd med ny ledertrio

Støre håper for sin del at personkonf­liktene i Arbeiderpa­rtiet nå skal vaere et tilbakelag­t stadium.

– I dag fungerer ledelsen i Arbeiderpa­rtiet slik som jeg ønsker at den skal fungere. Det har ikke vaert slik til alle tider i min tid som leder, konstatere­r han.

Støre legger ikke skjul på at det var samarbeids­problemer i ledertrioe­n da Trond Giske og Hadia Tajik var nestledere. Men nå mener Støre at det fungerer veldig bra. Bjørnar Skjaeran kom inn som ny nestleder etter at Giske gikk av.

– Vi har en veldig god tone i denne ledelsen, sier Støre.

– Vi utfyller hverandre veldig godt. Og jeg opplever at jeg nå har den støtten jeg trenger i ledelsen, som jeg ikke har følt i alle år, sier han. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FRITT FRAM: Arbeiderpa­rtiets leder Jonas Gahr Støre mener Trøndelag Ap selv må få bestemme hvem som skal lede fylkespart­iet.
FOTO: NTB SCANPIX FRITT FRAM: Arbeiderpa­rtiets leder Jonas Gahr Støre mener Trøndelag Ap selv må få bestemme hvem som skal lede fylkespart­iet.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MULIG NY FYLKESLEDE­R: Arbeiderpa­rtiets Trond Giske møtte pressen på mediekonfe­ransen Svarte Natta i Tromsø i november.
FOTO: NTB SCANPIX MULIG NY FYLKESLEDE­R: Arbeiderpa­rtiets Trond Giske møtte pressen på mediekonfe­ransen Svarte Natta i Tromsø i november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway